“2ο Θεατρικό Φεστιβάλ Λέσβου” στη μνήμη του θεατράνθρωπου Μυτιληνιού Μπάμπη Αλατζά

alatzas-theatro-1

Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας.                                                        

                                                                                                              Κάρολος Κουν

Μετά το περσινό θεατρικό φεστιβάλ Λέσβου – που σημείωσε ξεχωριστή επιτυχία και αγκαλιάστηκε θερμά από το κοινό της Λέσβου , θεατρόφιλους θεατές, ερασιτέχνες και τοπικούς πολιτιστικούς φορείς – ήρθε η στιγμή για το 2ο θεατρικό φεστιβάλ Λέσβου.

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λέσβου και η Ένωση Θεατρικών Πολιτιστικών Σωματείων Λέσβου «ΘΕΣΙΣ» ως διοργανωτές και η εταιρία «Όψεις Πολιτισμού»  επανέρχονται με μια καινούργια χορταστική πρόταση πολιτιστικής θεατρικής παρέμβασης.

Ο πρώτος μήνας του νέου έτους θα κυλήσει με ένα ιδιαίτερα υψηλό θεατρικό διαμέτρημα αφού δεκαπέντε περίπου ποιοτικές παραγωγές θα ξεδιπλωθούν στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης. Πρόκειται για παραστάσεις που οι περισσότερες παίζονται την ίδια χρονική περίοδο και στις θεατρικές σκηνές της Αθήνας.

Συγχρόνως στη διάρκεια αυτού του φεστιβάλ πρόκειται να γίνουν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις σχετικές με το θέατρο με την παρουσία συγγραφέων, σκηνοθετών, ηθοποιών, με ανοιχτές συζητήσεις με το κοινό, με προβολές ντοκιμαντέρ που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το έτσι κι αλλιώς εκπαιδευμένο θεατρικό κοινό του νησιού της Λέσβου.

Αν συνεκτιμήσει κανείς την πληθώρα των θεατρικών παραγωγών που δημιουργούν  οι ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες του νησιού – καθώς και αυτών που ετοιμάζονται για το επόμενο χρονικό διάστημα – το 2ο θεατρικό φεστιβάλ Λέσβου με τις δυνατές επαγγελματικές του παραγωγές συμπληρώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το θεατρικό γίγνεσθαι στον τόπο μας.

Στόχος μας είναι να θεσμοθετηθεί το θεατρικό φεστιβάλ στη Λέσβο και να αποτελέσει ένα σταθμό στα πλούσια πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, που κάθε χειμώνα θα αφήνει μια ποιοτική θεατρική πινελιά στην πρωτεύουσα του Βορείου Αιγαίου. Κι ακόμα σταδιακά να εμπλουτιστεί και με άλλες παράλληλες εκδηλώσεις και να συνδυαστεί ίσως και με άλλες παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν τα θεατρικά δρώμενα στη Λέσβο.

Τιμώντας τη μνήμη του αγαπημένου συμπατριώτη μας θεατρανθρώπου Μπάμπη Αλατζά του αφιερώνουμε το 2ο θεατρικό φεστιβάλ Λέσβου.

Ο φίλος, ο Μπάμπης, δεν ήταν απλά ένας ηθοποιός του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Ήταν ένας λαϊκός άνθρωπος, ένας καλός άνθρωπος, άνθρωπος της τέχνης και της διανόησης, που γνώριζε άριστα το θέατρο και τον κινηματογράφο. Ένα Μυτιληνιός που λάτρεψε το νησί του και τους ανθρώπους του. Έτσι το φετινό Φεστιβάλ, θα έχει την ονομασία «Χειμερινό Θεατρικό Φεστιβάλ Λέσβου, Μπάμπης Αλατζάς»

Εκφράζουμε την πεποίθησή μας ότι το θεατρόφιλο κοινό του νησιού μας θα ανταποκριθεί στην υψηλών προδιαγραφών διοργάνωση.

 

Ο Αντιδήμαρχος

Πολιτισμού-Τουρισμού

του Δήμου Λέσβου

Κώστας Αστυρακάκης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο