Δωρεάν τεστ ΠΑΠ και γυναικολογικός έλεγχος την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Λέσβου

Το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Λέσβου, με αφορμή τις δράσεις του για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού στον  ορισμένο από την Αντικαρκινική εταιρεία μήνα Οκτώβρη που διανύουμε,  θέλοντας να συμβάλει στην συνολική πρόληψη του  «γυναικείου καρκίνου», προσκαλεί τις ωφελούμενες του που ενδιαφέρονται, να δηλώσουν συμμετοχή για δωρεάν τεστ ΠΑΠ και γυναικολογικό έλεγχο που θα πραγματοποιήσουμε την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017.

Στα γνωστά τηλέφωνα: 22510-27501 και 22510-45202 εσωτ. 2 στην κοινωνική  λειτουργό κα Βούρου Μαρία, από σήμερα Πέμπτη έως και την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Το τεστ Παπ είναι μια πολύ σημαντική εξέταση η οποία στην ουσία θεωρείται προληπτική για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Η αξία του τεστ στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας έχει τεκμηριωθεί μέσα από μεγάλες κλινικές μελέτες. Το τεστ Παπ πρέπει να γίνεται όταν η γυναίκα δεν έχει έμμηνο ρύση. Η καλύτερη χρονική περίοδος για την εφαρμογή του είναι 10 έως 20 ημέρες έπειτα από την πρώτη μέρα της εμμήνου ρύσεως.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο