Βρισαγώτες προς Περιφέρεια, Δήμο, Μητρόπολη: “Ποιες είναι οι βοήθειες για τους σεισμόπληκτους;”

Με αμείωτο ρυθμό ο Σύλλογος Βρισαγωτών Αθήνας – Λέσβου συνεχίζει τον αγώνα του για την επούλωση των πληγών της Βρίσας από τον φονικό σεισμό της 12ης Ιουνίου.

Με επιστολή που έστειλε προς

Την Περιφέρειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου

Τον Δήμαρχο Λέσβου κ. Σπύρο Γαληνό

Τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο

Κυρία Περιφερειάρχης, κύριε Δήμαρχε,  Σεβασμιότατε Μητροπολίτη κ. Ιάκωβε, αναφέρει:

“Όπως γνωρίζετε, το χωριό μας, η Βρίσα Λέσβου, χτυπήθηκε όσο καμία άλλη περιοχή του νησιού μας από τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό. Δεν παραβλέπουμε το ενδιαφέρον σας και τις προσπάθειές που έχουν καταβληθεί ως τώρα για την αποκατάσταση κάποιας κανονικότητας στη ζωή των ανθρώπων. Παράλληλα, είναι γνωστό ότι και  με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας αλλά και για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού έχουν δοθεί χρήματα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στον Δήμο Λέσβου και στη Μητρόπολη από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Καθώς δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση εκ μέρους σας όσον αφορά τό ύψος των χορηγιών  και δωρεών αλλά και την αξιοποίηση των χρημάτων για την περιοχή μας, θεωρούμε ότι θα ήταν προς το συμφέρον όλων η κοινοποίηση ενός πίνακα με την κατανομή τους, δεδομένου ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός για το ζήτημα αυτό από τους συντοπίτες μας. Πιστεύουμε ότι η διαφάνεια θα λειτουργήσει προς όφελος και της δικής σας Αρχής και θα αποτρέψει τη διάδοση ανυπόστατων φημών.

Με βάση τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από την κοινοποίηση του πίνακα, θα προβούμε σε περαιτέρω ενέργειες για να κινητοποιήσουμε πιθανούς χορηγούς και δωρητές. Είμαστε στη διάθεσή σας για να συμβάλουμε, ώστε να υπάρξει δίκαιη κατανομή των πόρων και βελτίωση της ζωής στο νησί μας.

Επίσης,  σας παρακαλούμε να μας πληροφορήσετε εάν έχουν γίνει από την πλευρά σας  όλες οι απαραίτητες ενέργειες  για τη χορήγηση της  στεγαστικής  συνδρομής από την Πολιτεία , όπως ορίζεται  από το ΦΕΚ 2524/25 -06 2017 τόσο για τα δημόσια κτήρια του χωριού μας  (Λέσχη, Κοινοτικό Γραφείο κ.α) όσο και για  τους ιερούς  ναούς της Βρίσας (Ζωοδόχος Πηγή , Άγιος  Κωνσταντίνος , Χριστός  κ.α).”

Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Σταυρινός

Πρόεδρος του Δ.Σ.

 

Από ότι μάθαμε σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κώστα Σταυρινό, στην επιστολή του Συλλόγου απάντησε μόνο η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Διαβάστε την απάντηση…

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο