Πλωμάρι: Καλή η παράκαμψη της Λαγκάδας αλλά… Φτιάξτε και τους δρόμους προς Αγιάσο και Μελίντα

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

 Προς: Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Κυρία Χριστιάνα Καλογήρου

  Κοιν.: Αντιπεριφερειάρχη, Κύριο Θεόδωρο βαλσαμίδη

           Περιφερειακό Σύμβουλο Κύριο Κυριάκο Πετρέλλη

            Αντιδήμαρχο Πλωμαρίου Κύριο Μανώλη Αρμενάκα

            Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Πλωμαρίου, Κυρία Λίτσα Βάμβουρα

            Τοπικά ΜΜΕ

 Θέμα: Η παράκαμψη της Λαγκάδας και η οδική προσπελασιμότητα του Πλωμαρίου!

 Αφορμή του υπομνήματος αυτού υπήρξε η ολοκλήρωση του οδικού έργου της παράκαμψης της Λαγκάδας, ένα έργο, το οποίο βελτιώνει σημαντικά την κύρια οδική αρτηρία του Πλωμαρίου – Μυτιλήνης και ήταν αυτονόητο και δεδομένο εδώ και πάρα πολλά χρόνια .

Επιτέλους, μετά από 25 χρόνια το οδικό έργο της παράκαμψης της Λαγκάδας, έφθασε στο τέλος του! Ένα έργο, που ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια, κόντεψε να πάρει τον τίτλο του γεφυριού της Άρτας, δόθηκε, προς τιμή της σημερινής περιφερειακής αρχής, στην κυκλοφορία πριν μερικές ημέρες. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά θετικό , αναδεικνύει τη μοναδική φυσική ομορφιά της Λαγκάδας και συμβάλει στην αναπτυξιακή και πολιτιστική πορεία του τόπου μας.

Είναι γνωστή η γεωμορφολογική ιδιαιτερότητα της ευρύτερης περιοχής του Πλωμαρίου και όλης σχεδόν της Νότιας Λέσβου, με απότομα βουνά και ρεματιές, μια δύσβατη περιοχή αλλά παράλληλα με φυσικό, ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο. Είναι γνωστό, επίσης, ότι η περιοχή μας υστερεί στο οδικό δίκτυο σε σχέση με άλλες περιοχές της Λέσβου.

Από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης του Συλλόγου μας είχαμε τονίσει το πρόβλημα της οδικής προσπελασιμότητας του Πλωμαρίου και της Νότιας Λέσβου και έχοντας ως δεδομένο και αυτονόητο το οδικό έργο της παράκαμψη της Λαγκάδας και άλλα μέρη της κύριας οδικής αρτηρίας Πλωμάρι – Μυτιλήνη, διεκδικούσαμε τότε τον Νότιο οδικό άξονα που από την εποχή της Τουρκοκρατίας είχε αναγνωριστεί η σπουδαιότητα του όχι μόνο για τη Νότια Λέσβο αλλά και για όλο το νησί.

Τώρα και μετά από τόσα χρόνια, που διστάζουμε να αναφέρουμε αυτή τη διεκδίκηση- χωρίς να αποποιούμαστε την σπουδαιότητα της- και στο πλαίσιο της βελτίωσης  του οδικού δικτύου της Νότιας Λέσβου, περιοριζόμαστε στις διεκδικήσεις μας και ζητάμε:

  1. την ακόμη πιο αυτονόητη περίπτωση – που η μη μέχρι τώρα πραγματοποίηση της φθάνει στα όρια του παραλόγου-της ασφαλτόστρωσης του χωματόδρομου των 6 Km Ραντάρ- Μεγαλοχώρι της κύριας οδικής αρτηρίας Αγιάσου –Πλωμαρίου. Ένα έργο που θα ωφελήσει πολιτιστικά και αναπτυξιακά όχι μόνο τις δύο κωμοπόλεις αλλά και όλο το νησί.
  2. την επίσπευση της σωστής αποκατάστασης των προβλημάτων του δρόμου Πλωμάρι- Μελίντα, τα οποία επιδείνωσε και ανέδειξε ο σεισμός ο σεισμός της 12 Ιουνίου.

Αναγνωρίζοντας τη θετική και αποφασιστική συμβολή σας στην ολοκλήρωση του πρόσφατου οδικού έργου της παράκαμψης της Λαγκάδας και θεωρώντας ότι και εσείς εκτιμάτε το γεγονός ότι το οδικό δίκτυο της περιοχής μας υστερεί, παρακαλούμε πολύ όπως επισπεύσετε και δώσετε προτεραιότητητα στα δύο παραπάνω αναφερόμενα αιτήματα μας.”

Με πολλή τιμή

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος

Μ. Βαρτή- Ματαράγκα

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο