Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στις περιοχές Γέρας – Πλωμαρίου… Εφιαλτική νύχτα για τους κατοίκους της περιοχής (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που ξεκίνησε στις 16:30 στη περιοχή μεταξύ της επαρχίας της Γέρας και του Πλωμαρίου και πολύ κοντά στον οδικό κόμβο που οδηγεί στο Τάρτι.

Αρχικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία έθεσε τη φωτιά υπό πλήρη έλεγχο, όμως την ίδια ώρα ξεκινούσαν νέα μέτωπα με νέες εστίες πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή.

Αποτέλεσμα ήταν η πυρκαγιά με τη βοήθεια των Βορειοανατολικών ανέμων να πάρει πολύ γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις και να κατακαίει δασικές εκτάσεις και ελαιώνες.

Στην μάχη για την κατάσβεσή της ρίχτηκε όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ από αέρος επιχειρούσαν μέχρι και πριν πέσει το σκοτάδι, 2 αεροπλάνα Πετζετέλ, ένα Κανανταίρ και ένα ελικόπτερο Σινούκ.

Αργά το βράδυ η φωτιά άρχισε να επεκτείνεται προς τον Καριώνα, ενώ οι άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος, μαζί με εθελοντικές ομάδες, αλλά και με τη συνδρομή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Λέσβου, προσπαθούν να περιορίσουν τα μέτωπα μακριά από τα χωριά Πλαγιά και Τρύγωνα, προς τα οποία κατευθυνόταν λόγω των ανέμων τα μέτωπα της πυρκαγιάς.

Ζητήθηκε η άμεση ενίσχυση της επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς και το πρωί έρχονται δυνάμεις και πεζοπόρα τμήματα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη με C130, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας, θα ξεκινήσουν να επιχειρούν και πάλι όλες οι δυνάμεις από αέρος.

Όπως υποστηρίζει ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης Νικόλαος Μπαμπάκος πρόκειται για εμπρησμό, αφού την ώρα που οι άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος έσβηναν την πρώτη εστία πυρκαγιάς, την ίδια ώρα ξεκινούσαν στην ίδια περιοχή νέα μέτωπα φωτιάς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βαλσαμίδης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:”Καλή δύναμη σε όλους όσους συμμετέχουν στην δύσκολη αποστολή για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει μεταξύ Γέρας & Πλωμαρίου και κινείται προς την πευκόφυτη περιοχή του Καριώνα..
Ο Ταξιάρχης μας ας βάλει χέρι του για αποφύγουμε τα χειρότερα σ’ αυτό τον ταλαιπωρημένο τόπο !!!”

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Προκόπης Σινάνης σημειώνει: “Τιτάνια η μάχη των πιλότων , των πυροσβεστών και εθελοντών , στην πυρκαγιά μεταξύ Γέρας και Πλωμαρίου, μάχη την οποία, με γενναιότητα , φαίνεται να κερδίζουν. Παράλληλες εστίες, την ίδια χρονική στιγμή μόνο τυχαίο γεγονός δεν είναι..
Τι άλλο θα ζήσουμε σε τούτον εδώ τον τόπο;”

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο