Μεγάλη συμμετοχή κεραμιστών στην 21η Παλλεσβιακή Έκθεση Κεραμικής στο Μανταμάδο

Με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση επισήμων, εκπροσώπων τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου ξεκίνησε το Σάββατο 29 Ιουλίου 2017, στο Πολύκεντρο Μανταμάδου, η 21η Παλλεσβιακή Έκθεση Κεραμικής, που διοργανώνει ο Δήμος Λέσβου, το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού- Τουρισμού και Αθλητισμού και η Δημοτική Κοινότητα Μανταμάδου.

Στη γιορτή των κεραμιστών, με την Πανελλήνια αλλά και διακρατική αναγνώριση, παίρνουν μέρος συνολικά 53 κεραμίστες και αγγειοπλάστες από τη Λέσβο, την Αθήνα, την Πάτρα, την Αργολίδα, την Κρήτη, την Κύπρο, την Λήμνο, την Χίο, τη Σάμο, τη Σκιάθο την γειτονική Τουρκία, αλλά και τη Γαλλία, με έργα και δημιουργίες υψηλής αισθητικής και καλλιτεχνικής αξίας.

Τα εγκαίνια έγιναν το βράδυ του Σαββάτου, στο Πολύκεντρο Μανταμάδου, με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μανταμάδου Χαράλαμπο Τζελαϊδή, να ευχαριστεί θερμά τους δημιουργούς και όλους τους συντελεστές, επισημαίνοντας το υψηλό επίπεδο της έκθεσης.

Ο  κ. Τζελαιδής, αναφέρθηκε στη σημασία της Παλλεσβιακής Έκθεσης Κεραμικής, στην κατεύθυνση της ανάδειξης της κεραμικής τέχνης, τονίζοντας ότι, στόχος είναι με επιμονή και μεθοδικότητα η Έκθεση  να γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερη και μεγαλύτερη.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από την εκπρόσωπο των Κύπριων Κεραμιστών, Μαρία Βασιλείου, την εκπρόσωπο των Τούρκων Κεραμιστών, Γιλντίζ Ακέρ καθώς και από τον Επίτιμο Πρόεδρο του Συλλόγου Κεραμιστών Λέσβου «Το Έοργον», Ηλία Κουρτζή .

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, τόνισε μεταξύ άλλων ότι, η Παλλεσβιακή έκθεση Κεραμικής, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς του νησιού μας, ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός που εξελίσσεται συνεχώς. «Αξίζουν θερμότατα συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές, που εργάσθηκαν με ζήλο και πάθος για το άριστο αυτό αποτέλεσμα και βέβαια στους συμμετέχοντες κεραμίστες, που είναι η ψυχή της έκθεσης. Ο Δήμος Λέσβου θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό σας, ώστε η Παλλεσβιακή Έκθεση Κεραμικής, να αποτελεί σημείο αναφοράς στην προώθηση και ανάδειξη της κεραμικής τέχνης», είπε ο κ. Γαληνός.

Ακολούθησε περιήγηση στον εκθεσιακό χώρο, ενώ η εκδήλωση των εγκαινίων πλαισιώθηκε από τη Χορωδία του Δήμου Λέσβου, και τοπικά εδέσματα.          

Η 21η Παλλεσβιακή Έκθεση Κεραμικής, στο Πολύκεντρο Μανταμάδου, θα διαρκέσει έως και τις 30 Αυγούστου 2017 και λειτουργεί καθημερινά 10:00 – 14:00 και 18:30 – 21:30, με ελεύθερη είσοδο.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο