Μέτρα για την ανακούφιση των σεισμόπληκτων από το Υπουργείο Εργασίας – Δείτε τις παροχές

Σειρά μέτρων για την ανακούφιση των σεισμοπλήκτων της Λέσβου στα πλαίσια των δικών του αρμοδιοτήτων, ανακοίνωσε o Τάσος Πετρόπουλος που επισκέπτεται τη Μυτιλήνη, στo πλαίσιo προγραμματισμένης από καιρό επίσκεψης του στο νησί.

Όπως σημειώνει , ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, με δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, έχει ήδη δώσει προφορικές οδηγίες και άμεσα θα εκδοθεί και σχετική υπουργική απόφαση με την οποία θα εφαρμοστούν σημαντικές διευκολύνσεις για τις αποδεδειγμένα πληγείσες επιχειρήσεις, εργοδότες ή ασφαλισμένους, που έχουν επαγγελματική εγκατάσταση ή δραστηριότητα στις περιοχές που επλήγησαν από το σεισμό.

Συγκεκριμένα θα εφαρμοστούν τα παρακάτω μέτρα:

α) Κεφαλαιοποίηση των τρεχουσών και καθυστερούμενων εισφορών μέχρι το τέλος του Μαΐου 2017 (μετά των πρόσθετων τελών, τόκων, και λοιπών επιβαρύνσεων.

β) Αναστολή καταβολής τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών για έξι μήνες και συγκεκριμένα από τον Ιούνιο μέχρι και το Νοέμβριο χωρίς υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό, πρόσθετων τελών ή άλλων προσαυξήσεων.

γ) Δυνατότητα εξόφλησης των παραπάνω εισφορών, μετά τη λήξη της εξάμηνης αναστολής σε 12 έως και 24 άτοκες ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Κατά την επίσκεψή του στη Λέσβο, το κυβερνητικό στέλεχος θα έχει συναντήσεις στο Επιμελητήριο με τους φορείς του νησιού, θα επισκεφτεί τα δύο υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ στη Μυτιλήνη ενώ αύριο θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό. Επίσης θα επισκεφτεί και σεισμόπληκτες περιοχές του νησιού.

 Σε ξενοδοχεία έχουν στεγαστεί 232 κάτοικοι της Βρίσας

Εξάλλου, συνολικά 232 σεισμοπαθείς της Βρίσας έχουν στεγαστεί σε ξενοδοχεία, καθώς και στο γηροκομείο Πολιχνίτου.

Σε σπίτια συγγενών διαμένουν 85 άτομα, ενώ όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι του χωριού επέλεξαν να μην ζητήσουν κατάλυμα. Σε όσους φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία παρέχεται πλήρης διατροφή (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό).

Την διατροφή των υπολοίπων, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχει αναλάβει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρείας «Ηλιαχτίδα», ενώ η διανομή του φαγητού γίνεται με τον συντονισμό του προέδρου της Κοινότητας Βρίσας Στρατή Παράκοιλα.

Με ανακοίνωση του δήμου Λέσβου γίνεται γνωστό ότι έχει εξαντληθεί η δυνατότητα φιλοξενίας σεισμοπλήκτων σε δωμάτια στην περιοχή των Βατερών.

Όσοι ενδιαφέρονται να φιλοξενηθούν σε καταλύματα εκτός Βατερών, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 22510 42843 με την υπεύθυνη κοινωνική λειτουργό Κατερίνα Βαρουκτσή, στην οποία μπορούν να απευθύνονται και όσοι σεισμοπαθείς αντιμετωπίζουν ανάγκες φαρμάκων.

real.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο