250.000 ευρώ από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για τον καθαρισμό χειμάρρων των Δ.Ε. Μυτιλήνης – Θερμής

 

katharismos-potamon-1

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου υπέγραψε τη σύμβαση του έργου «Καθαρισμός χειμάρρων Δημοτικών Ενοτήτων Μυτιλήνης – Θερμής Ν. Λέσβου», συνολικού προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο του έργου πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες καθαρισμού χειμάρρων, αποκατάστασης λειτουργίας αντιπλημμυρικών έργων και υποθεμελίωση βάθρων και τεχνικών έργων στις περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων Μυτιλήνης και Θερμής στο νησί της Λέσβου.

katharismos-potamon-2

Η συνολική προθεσμία για την περαίωση του έργου είναι 14 μήνες.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕΠ 588) της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και θα υλοποιηθεί με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου.

Αντίστοιχα έργα για τον καθαρισμό χειμάρρων έχουν δημοπρατηθεί για τις Δημοτικές Ενότητες Καλλονής – Αγ. Παρασκευής, ενώ αναμένεται να προχωρήσει η διαδικασία για την δημοπράτηση έργων καθαρισμού χειμάρρων και για τις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες στο νησί της Λέσβου, καθώς και για το σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Εργασίες για τον καθαρισμό χειμάρρων στο νησί της Λέσβου εκτελούνται επίσης από μηχανήματα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Το προηγούμενο διάστημα εκτελέστηκαν εργασίες για τον καθαρισμό χειμάρρων στην περιοχή της Μόριας, της Παναγιούδας, της Αγίας Μαρίνας, της Βαρειάς, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τον καθαρισμό και τη διευθέτηση του ποταμού στον Σταυρό και στην περιοχή του Αεροδρομίου Μυτιλήνης.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο