250.000 ευρώ για την αποκατάσταση βατότητας της οδού Μεγαλοχωρίου – Αγιάσου”

erga-pampes-pigis-3

Τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Αποκατάσταση βατότητας της οδού Μεγαλοχωρίου – Αγιάσου – Α΄ Φάση» συνολικού Προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, το οποίο θα υλοποιηθεί στο νησί της Λέσβου, υπέγραψε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου.

Στο πλαίσιο του έργου πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι εξής εργασίες:

α) Στο τµήµα από έξοδο του Οικισµού της Αγιάσου προς Μεγαλοχώρι μέχρι τη διακλάδωση προς Ραντάρ συνολικού μήκους 6,9 χιλ. το οποίο είναι ασφαλτοστρωµένο, προβλέπεται η εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης του οδοστρώµατος, η άρση καταπτώσεων, η αποκατάσταση της λειτουργίας των τεχνικών έργων, καθώς και η αντικατάσταση φθαρµένων πινακίδων σήµανσης και στηθαίων ασφαλείας.

β) Στο τµήµα από διακλάδωση Ραντάρ μέχρι την είσοδο του Οικισµού του Μεγαλοχωρίου συνολικού μήκους 6,9 χιλ. το οποίο είναι χωµατόδροµος, προβλέπεται η αποκατάσταση του οδοστρώµατος, η άρση καταπτώσεων, ο καθαρισµός φρεατίων και αγωγών απορροής οµβρίων και η αποκατάσταση των λοιπών υφιστάµενων τεχνικών έργων, καθώς και η διάστρωση υλικού οδοστρωσίας (υπόβαση μεταβλητού πάχους µε 3Α).

Η συνολική προθεσμία για την περαίωση του έργου είναι 6 μήνες.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και υλοποιείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο