23 χρόνια μετά την ίδρυσή του το “Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης” βρίσκει τη στέγη του

“Σχετικά με τη στέγαση του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης σας ενημερώνουμε ότι έχουν πραγματοποιηθεί οι εξής ενέργειες:

Το φθινόπωρο του 2015 τέθηκε, για πρώτη φορά, από τον Περιφερειακό Διευθυντή κ. Αριστείδη Καλάργαλη στον τότε Υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη, το θέμα παραχώρησης μέρους του συγκροτήματος του κτιρίου του ΟΑΕΔ στην Παναγιούδα Λέσβου, από το Υπουργείο Εργασίας στο Υπουργείο Παιδείας. Ακολούθησε γραπτό λεπτομερές αίτημα προς το γραφείο του Υπουργού.

Λόγω διάφορων απόψεων όπως, αγορά Κατσάνειου, τοποθέτηση λυόμενων αιθουσών στον χώρο όπου στεγάζονται το Μουσικό και το 5ο Γυμνάσιο η διαδικασία αυτή «πάγωσε».

Με την έναρξη του σχολ. έτους 2016 -2017 το αίτημα υποβλήθηκε εκ νέου στον νυν Υπουργό κ. Κ. Γαβρόγλου, αφού οι άλλες παράλληλες προσπάθειες διαπιστώθηκε ότι ήταν ατελέσφορες.

Εν τω μεταξύ το μαθητικό δυναμικό του Μουσικού σχολείου αυξήθηκε, καθώς τα δύο προηγούμενα χρόνια δημιουργήθηκαν νέα τμήματα στην Πρώτη τάξη του Γυμνασίου, έτσι από φέτος το Γυμνάσιο θα έχει διπλάσια τμήματα με την ανάλογη αύξηση των μαθητών και ανάγκες σε αίθουσες.

Στη συνέχεια ακολούθησε επικοινωνία και συνεργασία ανάμεσα στους Διευθυντές των Υπουργών Παιδείας και Εργασίας ώστε να πραγματοποιηθεί η παραχώρηση μέρους του συγκροτήματος του κτιρίου του ΟΑΕΔ.

Το διάστημα αυτό ο Περιφερειακός Διευθυντής επισκέφθηκε τον χώρο του ΟΑΕΔ, τελευταία φορά στις αρχές Απριλίου, για να πληροφορηθεί για τις αχρησιμοποίητες αίθουσες,  τους διαθέσιμους χώρους οι οποίοι είναι υποψήφιοι για παραχώρηση. Τις ίδιες μέρες, αρχές Απριλίου, έγινε κι η τελευταία επικοινωνία – συνεργασία του Διευθυντή Σπουδών του ΥΠΠΕΘ κ. Σπύρου Κωνσταντάτου με στελέχη του Υπ. Εργασίας ώστε να συμφωνηθεί η παραχώρηση μέρους του κτιρίου για τη στέγαση του Μουσικού.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης από το Υπουργείο Εργασίας στο ΥΠΠΕΠΘ και στον Δήμο Λέσβου θα είναι η αρχή για τη στέγαση του Μουσικού σχολείου Μυτιλήνης, 23 (είκοσι τρία) χρόνια μετά την ίδρυσή του.”

Ο Περιφερειακός Δ/ντης Εκπ/σης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου

Αριστείδης Καλάργαλης

 

Οι αιτήσεις για εγγραφή μαθητών (σχ. Έτους 2017-18) στο Μουσικό Σχολείο

Οι αιτήσεις για εγγραφή μαθητών (σχ. Έτους 2017-18) στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης θα υποβάλλονται στο γραφείο του Μουσικού Σχολείου  Μυτιλήνης  από 6 Μαΐου έως και 31 Μαΐου 2017,όλες τις  εργάσιμες ημέρες, 9π.μ-2μ.μ.,  από το γονιό ή τον κηδεμόνα του μαθητή.(Σ. Παρασκευαΐδη, Χρυσομαλλούσα, τηλ.  22510 25797).

Στα Μουσικά Σχολεία (Γυμνάσια) εγγράφονται ως μαθητές απόφοιτοι Δημοτικού, ύστερα από επιλογή.  Οι θεματικές ενότητες στις οποίες αξιολογούνται οι υποψήφιοι είναι: «Ρυθμός», «Ακουστική Ικανότητα», «Φωνητική Ικανότητα», «Διάκριση ηχοχρωμάτων» και προαιρετικά ένα μουσικό όργανο (ευρωπαϊκό ή παραδοσιακό), σε επίπεδο αντίστοιχο τουλάχιστον της Κατωτέρας Σχολής.

Για την ημερομηνία και την ώρα των εξετάσεων οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν με νέα ανακοίνωση.

 

«Κυριακάτικα Μουσικά Πρωινά με το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης»

Το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης σας προσκαλεί στα δύο «Κυριακάτικα Μουσικά Πρωινά» που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 7-5-2017 και 14-5- 2017 στην αίθουσα του Φ.Ο.Μ. και ώρα 10.30 π.μ. Οι μαθητές του σχολείου θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε έργα κλασικού, παραδοσιακού και σύγχρονου ρεπερτορίου.

 

  Ο   ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

 

 

 

                                                                                 

                                                                          Νικόλαος Σ. Ζαφειρίου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο