22 Απριλίου 2015… Παγκόσμια Ημέρα Γης… Εκδηλώσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

 seismiki-prosomiosi

Στις 22 Απριλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Γης.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρα Γης – Earth Day καθιερώθηκε το 1970 με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του Πλανήτη μας και την ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Γης το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου θα υλοποιήσει από 22 έως 26 Απριλίου 2015 στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Φυσικές διεργασίες στον πλανήτη μας. Ελάτε να γνωρίσουμε τους σεισμούς» για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η ενημέρωση των μαθητών και των εκπαιδευτικών για το φυσικό φαινόμενο του σεισμού και το σεισμικό κίνδυνο και κυρίως η ευαισθητοποίησή τους για την πρόληψη και προετοιμασία από τους σεισμούς.

Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες δραστηριότητες:

  • Παρουσίαση με θέμα «Φυσικές διεργασίες στον πλανήτη μας. Ελάτε να γνωρίσουμε τους σεισμούς»
  • Παρακολούθηση λειτουργίας του σεισμολογικού σταθμού Σιγρίου και ενημέρωση για το διαδραστικό χάρτη ενεργού σεισμικότητας της Ελλάδας
  • Εκπαιδευτική δραστηριότητα προσομοίωσης μεγάλων καταστροφικών σεισμών από όλο τον κόσμο στη σεισμική τράπεζα του Μουσείου και εφαρμογή των μέτρων προστασίας

Για περισσότερες πληροφορίες και για δήλωση συμμετοχής οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2251047033, e-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr (Ωράριο λειτουργίας Μουσείου: Δευτέρα – Σάββατο 9:00-17:00, Κυριακή 10:00-17:00).

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο