20 Τούρκοι τουρίστες με παιδιά εγκλωβίστηκαν στο Τελωνείο Μυτιλήνης (ΒΙΝΤΕΟ)

tourkoi-touristes-teloneio-

Ταφόπλακα στην τουριστική ανάπτυξη των πονεμένων από το μεταναστευτικό πρόβλημα νησιών του Αιγαίου βάζει η Ελληνική κυβέρνηση, κόντρα στα όσα διατείνεται, περί σχεδιασμού τόνωσης τους, με άμεσα μέτρα στήριξής τους.

20 Τούρκοι τουρίστες που έφτασαν σήμερα στη Λέσβο, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν μαζί τους μικρά παιδιά, εγκλωβίστηκαν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και έμειναν “κρατούμενοι” στο Τελωνείο Μυτιλήνης, για περισσότερες από τέσσερις ώρες.

Γνώρισαν την κυβερνητική αναλγησία, μένοντας φυλακισμένοι μέσα στο τελωνειακό χώρο, χωρίς νερό, χωρίς φαγητό, χωρίς κλιματισμό…

Έφτασαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης από το Αϊβαλί γύρω στις 10.30 και η έξοδός τους από τον Αστυνομικό και Τελωνειακό έλεγχο, ολοκληρώθηκε γύρω στις 16:00 το απόγευμα.

Απίστευτη ταλαιπωρία για όλους και αγανάκτηση, αφού κάποιοι από αυτούς που ήρθαν για μονοήμερη επίσκεψη, έπρεπε στις 17:00, δηλαδή μία ώρα αργότερα, να μπουν και πάλι στην ουρά, για την επιστροφή τους στην Τουρκία.
tourkoi-touristes-paidia

Και όλα αυτά γιατί άλλαξε ο τρόπος έκδοσης της βίζας τους που μέχρι πέρυσι εφαρμοζόταν με επιτυχία και τώρα στέλνουν τα έγραφα τους με mail στην Αθήνα, περιμένοντας για περισσότερο από δύο ώρες κατ’ άτομο, την έγκρισή τους, για να περάσουν τον έλεγχο.

Απίστευτα πράγματα που εξοργίζουν τους επισκέπτες των νησιών, οι οποίοι επιστρέφοντας στη χώρα τους, μεταφέρουν τα χειρότερα για την Ελληνική φιλοξενία.

Δείτε στο βίντεο που σας δημοσιεύουμε, τι λέει ο τουριστικός πράκτορας Τάκης Παντελόπουλος για το θέμα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο