2 χρόνια φυλάκιση και 5.250 ευρώ πρόστιμο στον εκτελεστή της Λίζας στο Μανταμάδο

liza mantamados

Ήταν 2 Φεβρουαρίου 2012, όταν ο Π.Μ. από το Μανταμάδο, σήκωσε την καραμπίνα του και χωρίς κανένα οίκτο και δισταγμό, εκτέλεσε εν ψυχρώ μπροστά στα μάτια του Παπα – Χρήστου στο προαύλιο της εκκλησίας του Ταξιάρχη Μανταμάδου, τη σκυλίτσα Λίζα.

Την ίδια ημέρα, δημοσιευόταν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νέος νόμος 4039/2012 για την κακοποίηση των ζώων, ασφαλώς ακόμα πιο αυστηρός από τον μέχρι τότε ισχύοντα.

Σήμερα με βάση το νόμο αυτό, εκδικάστηκε η υπόθεση της άτυχης Λίζας και είναι η πρώτη απόφαση που βγαίνει, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Π.Μ. για παράνομη κατοχή όπλου, παράνομη οπλοχρησία και κακοποίηση ζώου επιβάλλοντας σε αυτόν ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματικό πρόστιμο 5.250  ευρώ.

Ικανοποιημένοι δηλώνουν όλοι οι μάρτυρες από την απόφαση αυτή , αλλά και ο δικηγόρος της “ΚΙΒΩΤΟΥ” Δημήτρης Κουζινόγλου, τον οποίο το δικαστήριο δεν δέχθηκε ως πολιτικό ενάγοντα του Συλλόγου.

Δικαίωση για την άτυχη σκυλίτσα τη Λίζα και δικαίωση επίσης για όλους τους φιλόζωους που είχαν ξεκινήσει ένα μεγάλο αγώνα από το διαδίκτυο ώστε να μην μείνει ατιμώρητος ο αδίστακτος εκτελεστής.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο