2ο Σεμινάριο Διεύθυνσης και Χορωδιακού Τραγουδιού από 20-24 Ιουλίου στη Μυτιλήνη

seminario 2014

Η Χορωδία Animato και το Κέντρο Μουσικής Εκπαίδευσης και Πράξης Βορείου Αιγαίου ανακοινώνουν τη διεξαγωγή του 2ου Σεμιναρίου Διεύθυνσης και Χορωδιακού Τραγουδιού από 20 μέχρι 24 Ιουλίου στην Αίθουσα Τελετών του Πειραματικού Λυκείου Μυτιλήνης. Στο σεμινάριο θα διδάξει η Dr. Therees Hibbard, επίκουρη καθηγήτρια χορωδιακής μουσικής στο Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα των ΗΠΑ.

Το σεμινάριο διοργανώνεται ύστερα από επιθυμία όσων παρακολούθησαν τα «Χορωδιακά Εργαστήρια στο Βόρειο Αιγαίο» το περασμένο καλοκαίρι. Η πρώτη αυτή διοργάνωση έλαβε χώρα τον Αύγουστο του 2014 σε Μυτιλήνη και Χίο στα πλαίσια του «Πελάγους Πολιτισμού» της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, έπειτα από πρόταση του μαέστρου Αντώνη Βερβέρη και με φορέα υλοποίησης τη Χορωδία Μυτιλήνης «Νίκος Σκαλκώτας». Tα εργαστήρια, στα οποία δίδαξε αφιλοκερδώς η Dr Hibbard, κρίθηκαν ως ιδιαίτερα επιτυχημένα τόσο από ποιοτικής όσο και ποσοτικής άποψης, αφού τα παρακολούθησαν περισσότερα από εκατό άτομα (μαέστροι, χορωδοί και εκπαιδευτικοί), πολλοί εκ των οποίων επισκέφθηκαν τη Μυτιλήνη και τη Χίο από άλλα μέρη της Ελλάδας για χάρη των εργαστηρίων.

Την ευθύνη για τη φετινή διοργάνωση φέρει το Κέντρο Μουσικής Εκπαίδευσης και Πράξης Βορείου Αιγαίου και η Χορωδία Animato Μυτιλήνης. Βασικός στόχος είναι η καθιέρωση του σεμιναρίου ως θεσμού που θα επαναλαμβάνεται κάθε καλοκαίρι και που θα προσφέρει στην ποιοτική ανάπτυξη του χορωδιακού τραγουδιού στη Λέσβο, αλλά και που σταδιακά θα αποκτήσει διεθνή χαρακτήρα, όπως είναι το όραμα της Dr Hibbard

animato-2015

Περιγραφή

Στη διάρκεια του σεμιναρίου η Dr. Therees Hibbard θα παρουσιάσει τη μέθοδο διδασκαλίας χορωδίας, γνωστή ως BodySinging, την οποία η ίδια έχει αναπτύξει συνδυάζοντας στοιχεία χορού και κίνησης με το χορωδιακό τραγούδι. Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει καθημερινά μία πρωινή και μία απογευματινή συνάντηση στις οποίες θα περιλαμβάνονται διαλέξεις σχετικά με τη χορωδιακή τεχνική, ανοιχτές πρόβες με χορωδία παιδιών και ενηλίκων, καθώς και μαθήματα διεύθυνσης χορωδίας για μαέστρους. Το σεμινάριο θα κλείσει την Παρασκευή 24 Ιουλίου στις 20:00 με μία ανοιχτή στο κοινό συναυλία στην οποία θα διευθύνουν η διδάσκουσα και οι συμμετέχοντες επιμορφούμενοι μαέστροι.

Η γλώσσα του σεμιναρίου είναι η Αγγλική ενώ θα δοθούν βεβαιώσεις σε όσους παρακολουθήσουν το σεμινάριο.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Αντώνη Βερβέρη, πρόεδρο του Κέντρου Μουσικής Εκπαίδευσης και Πράξης Βορείου Αιγαίου και μαέστρο της Χορωδίας Animato.

τηλ. 6976087969 / email: antonis_ververis@yahoo.com

 

Βιογραφικό  Dr. Hibbard

Η Therees Hibbard είναι Επίκουρη Καθηγήτρια χορωδιακής μουσικής στο University of Nebraska-Lincoln των ΗΠΑ. Έχει διδάξει σε σεμινάρια σε Μεγάλη Βρετανία, Ιρλανδία, Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και πρόσφατα στο Χόνγκ Κόνγκ και το Ομάν. Η έρευνα της πάνω στη διδασκαλία χορωδιών μέσω της κίνησης έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη μίας διδακτικής προσέγγισης που η ίδια έχει ονομάσει “BodySinging”. Ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία σαν τραγουδίστρια και χορεύτρια στο μουσικό θέατρο πριν αρχίσει τις σπουδές της στο κλασικό τραγούδι και τη διεύθυνση. Έχει τραγουδήσει για συνθέτες και μαέστρους όπως ο Aaron Copland, ο Helmuth Rilling, και ο Mistlav Rostropovich, ενώ συμμετείχε  στην πρώτη εκτέλεση έργων των Arvo Pärt και Krystof Penderecki στο Carnegie Hall υπό τη διεύθυνση του  Rostropovich. Απέκτησε το πτυχίο της στη Χορωδιακή Μουσική Εκπαίδευση με δεύτερη ειδικότητα το χορό από το Longwood College, το Master της στο τραγούδι και τη διεύθυνση χορωδίας από το Colorado State University και το διδακτορικό της στη Φωνητική Εκπαίδευση και Διεύθυνση Χορωδίας από το University of Oregon.

 

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο