Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που προμήθευε πλαστά έγγραφα σε μετανάστες

metanastes-plasta-xartia

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που κατάρτιζε και διέθετε πλαστά υπηρεσιακά έγγραφα σε αλλοδαπούς μετανάστες, στη Μυτιλήνη

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που κατάρτιζε και διέθετε πλαστά υπηρεσιακά έγγραφα σε αλλοδαπούς μετανάστες, στη Μυτιλήνη

Συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα, μεταξύ των οποίων ο «εγκέφαλος» και τρία (3) μέλη της οργάνωσης, ενώ ένα ακόμη άτομο κατηγορείται για κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Τα μέλη του κυκλώματος πουλούσαν πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα σε αλλοδαπούς μετανάστες, προκειμένου να διευκολύνουν την παράνομη κίνηση και παραμονή τους στη χώρα

Εξαρθρώθηκε, χθες (13-06-2016) το απόγευμα στη Μυτιλήνη, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας κατάρτιζαν πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα, που τα διέθεταν σε αλλοδαπούς μετανάστες, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης (41χρονος υπήκοος Πακιστάν) και τρία (3) μέλη του κυκλώματος (υπήκοοι Πακιστάν) ηλικίας 18, 29 και 32 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης – συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας και της παράβασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Όπως διακριβώθηκε, οι εμπλεκόμενοι, προ διμήνου τουλάχιστον, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό την κατάρτιση πλαστών υπηρεσιακών σημειωμάτων και την περαιτέρω διάθεσή τους, έναντι χρηματικής αμοιβής, προκειμένου να διευκολύνουν την παράνομη κίνηση σε αλλοδαπούς μετανάστες, για τους οποίους ίσχυαν περιορισμοί για τη διαμονή τους και τη μη απομάκρυνσή τους από το νησί της Λέσβου.

Αναλυτικότερα, ο 41χρονος αρχηγός της οργάνωσης συγκέντρωνε τα απαραίτητα στοιχεία, από αλλοδαπούς μετανάστες, τους οποίους εντόπιζαν και προσέγγιζαν τα τρία μέλη του κυκλώματος και ακολούθως, αφού κατάρτιζε τα πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα, τα πουλούσε στους ενδιαφερόμενους, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, συνελήφθη ένας ακόμη 23χρονος υπήκοος Πακιστάν, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν δύο (2) υπηρεσιακά σημειώματα, τα οποία όπως διαπιστώθηκε ήταν πλαστά και τα είχε προμηθευτεί από τα μέλη του κυκλώματος. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

Δύο (2) πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα, που φέρεται να έχουν εκδοθεί από αστυνομική Αρχή της Μυτιλήνης
Το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ
Επτά (7) κινητά τηλέφωνα
Διάφορες χειρόγραφες σημειώσεις, με στοιχεία ταυτότητας και επικοινωνίας αλλοδαπών προσώπων
Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο