Σύλληψη δύο νεαρών που πέταξαν βόμβες «μολότοφ» σε μετανάστες

Molotof-570

Συνελήφθησαν, σήμερα (06-09-2015) το μεσημέρι στη Μυτιλήνη, μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, δύο (2) νεαροί, ηλικίας, 17 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για παραβάσεις, της νομοθεσίας περί όπλων, εκρηκτικών υλών και περί ρατσισμού, καθώς και για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, του εμπρησμού και της έκρηξης.

Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες σε δημοτικό πάρκο στην πόλη της Μυτιλήνης, ο 17χρονος, έριξε μία αυτοσχέδια βόμβα «μολότοφ», σε βάρος αλλοδαπών μεταναστών, που βρίσκονταν στον συγκεκριμένο χώρο, με αποτέλεσμα να προκαλέσει τον τραυματισμό 30χρονου αλλοδαπού μετανάστη.

Λίγο αργότερα, οι δύο συλληφθέντες, μετέβησαν από κοινού σε άλλο πάρκο της πόλης και έριξαν ακόμη δύο αυτοσχέδιες βόμβες «μολότοφ» σε βάρος αλλοδαπών μεταναστών.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν υπολείμματα από τους ανωτέρω εμπρηστικούς μηχανισμούς, τους οποίους όπως διακριβώθηκε, τους είχε κατασκευάσει ο 17χρονος.

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, σχηματίσθηκε και σε βάρος της μητέρας του 17χρονου, για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο