150 μετανάστες έφτασαν στην Λέσβο σήμερα το πρωί… Έντονος προβληματισμός των Ελληνικών Αρχών

metanastes-kagia

150 μετανάστες όπως μετέδωσε το πρωί ο Γιάννης Συνάνης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ έφτασαν στις ακτές της Λέσβου με 4 βάρκες.

Οι 150 μετανάστες αποβιβάστηκαν  στο διάστημα μεταξύ 02:00 έως 06:00 το πρωί.

Οι 3 από αυτές τις βάρκες έφτασαν στις ακτές της Λέσβου στο Βορειοανατολικό τμήμα του νησιού ενώ η άλλη βγήκε στην περιοχή της Αγριλιάς κοντά στο αεροδρόμιο.

Κατά τη διάρκεια της αποβίβασης των μεταναστών στις ακτές της Λέσβου συνελήφθη και ένας διακινητής.

Το γεγονός αυτό έχει προβληματίσει έντονα τις Ελληνικές Αρχές με δεδομένο ότι προχθές είχαμε ακόμα ένα κομβόι μεταναστών από 110 μετανάστες ενώ στην πλειοψηφίας τους είναι άτομα που προέρχονται από Αφρικανικές χώρες και όχι από την εμπόλεμη Συρία.

φωτο αρχειου

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Λέσβο

Στον εντοπισμό και τη διάσωση οκτώ (08) προσφύγων καθώς και στη σύλληψη του 23χρονου αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΤΣΟΝΙΑ” ν. Λέσβου, πολυεστερικό σκάφος κινούμενο με μεγάλη ταχύτητα προς τις ακτές ν. Λέσβου, ο χειριστής του οποίου, δεν συμμορφώνονταν στα φωτεινά και ηχητικά σήματα. Ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ανωτέρω σκάφους και στη σύλληψη του διακινητή από το πλήρωμα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω προσφύγων, οι οποίοι στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος, ένα (01) κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των εκατόν τεσσάρων δολαρίων Αμερικής (104 USD).

Εντοπισμός και διασώσεις προσφύγων στη Λέσβο και στη Χίο
  Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα δύο (42) προσφύγων προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
  Συγκεκριμένα, πλοίο ανοικτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω προσφύγων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.
Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα οκτώ (48) προσφύγων προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
   Συγκεκριμένα, πλοίο ανοικτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στην θαλάσσια περιοχή Αγριελιάς ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο,  με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
  Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω προσφύγων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.
  Προανακρίσεις διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο