150.000 δολάρια – Τελικά πιάστηκαν κορόιδα οι ομογενείς της Αυστραλίας και οι σεισμοπαθείς της Λέσβου;

Περιμέναμε μία διευκρινιστική απάντηση από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, μέσω της οποίας θα μας ξεκαθάριζε για ποιο λόγο συγκεντρώθηκαν τα 150.000 δολάρια Αυστραλίας από τους ομογενείς μας, με σκοπό να δοθούν στους σεισμοπαθείς της Λέσβου.

Τελικά στην επιστολή που έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Στυλιανός, προς τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβο, τον ευχαριστεί για την ενημερωτική ευχαριστήριο επιστολή που του έστειλε, όπου αναφέρει τα ποσά που δόθηκαν αλλά και τις εκκλησίες οι οποίες θα επισκευαστούν.

Ο κ.κ. Στυλιανός αναφέρει στην επιστολή του ότι έστειλε τα 150.000 δολάρια στη Μητρόπολη Μυτιλήνης, ώστε σε συνεννόηση με τον Μητροπολίτη Μηθύμνης κ.κ. Χρυσόστομο, να τις κατανείμουν κατά τις υπάρχουσες ανάγκες.

Ο κ.κ. Ιάκωβος λοιπόν, έκρινε ότι υπήρχαν οι ανάγκες επισκευής κάποιων ναών που υπέστησαν ζημιές από τον φονικό σεισμό της 12ης Ιουνίου, έστω και αν κάποιοι από αυτούς ήταν μακριά από την περιοχή που επλήγη από τον σεισμό και δεν είχαν επίσημα υποστεί καμιά ζημιά.

Φυσικά δεν δόθηκε ούτε ένα δολάριο στους σεισμοπαθείς.

Ο κ.κ. Στυλιανός όμως, σημειώνει με αινιγματικό και διπλωματικό τρόπο στην επιστολή του και κάτι ακόμα…

“Ο Θεός να προστατέψει όχι μόνο τους πιστούς, αλλά και όλους τους ανθρώπους που τις ημέρες αυτές ζουν ως πρόσφυγες στο ευλογημένο αυτό νησί…”

Κι εδώ τίθεται ένα εύλογο ερώτημα…

Μήπως εκτός από τα θύματα – σεισμοπαθείς της Λέσβου, που δεν πήραν από τη βοήθεια αυτή των ομογενών μας ούτε μισό δολάριο, θύματα αυτής της υπόθεσης έπεσαν και οι ομογενείς μας;

Γιατί τα χρήματα αυτά οι ομογενείς μας τα συγκέντρωσαν νομίζοντας ότι θα πάνε στους σεισμοπαθείς της Λέσβου.

Κανείς δεν τους είπε ότι θα δοθούν για τις επισκευές των ναών της Λέσβου.

Αν η εκκλησία μας και οι λειτουργοί της έφτασαν σε αυτό το σημείο, τότε δικαίως κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν ούτε ιερά ούτε όσια…

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ.κ. ΙΑΚΩΒΟ

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο