Έκθεση “Metamorfoses” του Νικόλα Βαμβουκλή στη Δημοτική Πινακοθήκη

metamorfoses_foto

Η Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης παρουσιάζει από τις 7 έως και τις 21 Αυγούστου 2015 την ατομική έκθεση Metamorfoses του Νικόλα Βαμβουκλή σε επιμέλεια της Chiara Turconi.

H έκθεση περιλαμβάνει εγκαταστάσεις μικτών τεχνικών του Νικόλα Βαμβουκλή σε διάλογο με μια επιλογή έργων από την μόνιμη συλλογή του Αρχοντικού Χαλίμ Μπέη και επιχειρεί να διερευνήσει την πολυσημία της έννοιας της μεταμόρφωσης τόσο σε προσωπικό όσο και συλλογικό επίπεδο.

Με σκοπό να φωτίσει περαιτέρω διαδρομές που οδηγούν σε μια νέα κατάσταση, φιλοξενεί επίσης το πρότζεκτ Public Sleepers του Jay Park, την έκδοση λεσβιακής γλυπτικής του Προκόπη Παπάλα καθώς και αντικείμενα από την συλλογή της Vasilia Tafylias και το αρχείο του Davide Dicorato.

Αποτελώντας μια απόπειρα σύζευξης του καινούριου με το παλιό, οι Metamorfoses δίνουν την ευκαιρία στο κοινό να βιώσει εκ νέου τα έργα της Πινακοθήκης που συνυπάρχουν με την σύγχρονη τέχνη. Η έκθεση δημιουργεί συνθήκες για την αναζήτηση νέων ερμηνειών, ενεργοποιεί νέες αφηγήσεις και εντέλει μετατρέπεται σε ένα τόπο όπου παρελθόν, παρόν και μέλλον επιχειρούν να συνδιαλεχθούν.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων θα παρουσιαστούν performances από τους Ελένη Διακάκη, Πάνο Πολίτη και Θοδωρή Ρέγκλη. Την έκθεση συνοδεύει έκδοση που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κείμενα των Ashleigh Mould, Μαρία Σακαλή και Κατερίνα Ζάγκλη.

Με την υποστήριξη του Δήμου Λέσβου, της K-Gold Temporary Gallery και του Kaloni Village Holiday Houses.

Αρχοντικό Χαλίμ Μπέη (Αδραμυτίου 46, Επάνω Σκάλα)

7-21 Αυγούστου 2015

09:00-14:00 / 19:00-22:00

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο