Το Επιμελητήριο Λέσβου προς τα μέλη του: “Ψυχραιμία και όχι διχασμός…”

simaia-voulis

Το Επιμελητήριο Λέσβου, εν μέσω των καταιγιστικών πολιτικοοικονομικών εξελίξεων, συνιστά στα μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας ψυχραιμία, νηφαλιότητα, υπομονή και ενότητα με ταυτόχρονη αποφυγή διχαστικών φαινομένων.

Η κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες με τις τράπεζες κλειστές δημιουργεί μια άκρως εκρηκτική κατάσταση στην αγορά με τους επιχειρηματίες να βρίσκονται σε απόγνωση.

Είναι γνωστό πως όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, τη μεγαλύτερη ζημιά και το μεγαλύτερο μερίδιο του κόστους το έχουν υποστεί οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ο ιδιωτικός τομέας γενικότερα, ο οποίος αποτελεί και τη ραχοκοκαλιά της εθνικής αλλά και της τοπικής μας οικονομίας.

Βούληση του επιχειρηματικού κόσμου είναι η πάση θυσία παραμονή της χώρας μας στον κεντρικό σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής οικονομίας άρα και της Ευρωζώνης.

Αυτονόητη επίσης είναι και η ανάγκη της ανάκαμψης της οικονομίας μας και της επανάκτησης της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού. Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά μόνο μέσω βαθιών οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων και πολλής σκληρής δουλειάς από όλους μας. Και φυσικά σ’ αυτό κύριος μοχλός θα είναι οι επιχειρήσεις οι οποίες όμως για να λειτουργήσουν, απαιτείται να εργάζονται σε σταθερό πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, χωρίς εφνιδιασμούς.

Σε αυτές λοιπόν τις κρίσιμες συνθήκες, οφείλουμε να είμαστε όλοι ψύχραιμοι, νηφάλιοι και κυρίως ενωμένοι, εν αναμονή των εξελίξεων, ελπίζοντας σε μια θετική ανταπόκριση των εταίρων μας με πολιτική και όχι μόνον τεχνοκρατική βούληση, με ταυτόχρονη ισότιμη αντιμετώπιση της χώρας, που θα βασίζεται στον απόλυτο σεβασμό των ευρωπαϊκών συνθηκών, αλλά παράλληλα και σε γενναίες και τολμηρές αποφάσεις από την πλευρά της κυβέρνησης της χώρας, ώστε η χώρα μας να διατηρήσει  το 35ετές ευρωπαϊκό κεκτημένο της και την παραμονή της στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Οικογένειας και οικονομίας.    

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο