12 Επιτυχίες στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής για τις Σχολές Πλάτων

Συνεχίζοντας τις περσινές επιτυχίες των συμμετεχόντων, φέτος στον 33ο Πανελλήνιο διαγωνισμό Πληροφορικής, έλαβαν μέρος 12 μαθητές από τη Λέσβο. Τα αποτελέσματα της Α’ φάσης ανακοινώθηκαν και προκρίθηκαν στην Β’ Φάση οι μαθητές: Κούσκος Παναγιώτης, Θεοδοσίου Δημοσθένης, Δεληγιάννης Άγγελος,
Παπούκας Αλέξανδρος, Ευστρατίου Νίκος, Καρνάς Βασίλης,
Καλλονιάτης Ταξιάρχης, Γαλανόπουλος Κωνσταντίνος,
Σιβρή Βασιλική, Κανλής Δημήτρης, Βαΐτης Νίκος, Αρχοντίτσης Βασίλης, Κίτσος
Βασίλης

(Πηγή : www.pdp.gr)

Τι είναι ο Π.Δ.Π. και σε ποιους απευθύνεται;

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Προγραμματισμού απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Ο προγραμματισμός είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος και με την μεγαλύτερη ζήτηση κλάδος της Επιστήμης της Πληροφορικής. Η Ευρώπη έχει έλλειψη δεκάδων χιλιάδων προγραμματισμών και η κατάσταση χειροτερεύει. Στα σχολεία της Ευρώπης ο προγραμματισμός (δεν αναφερόμαστε στη ρομποτική) διδάσκεται από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού με την ελπίδα να δημιουργηθούν οι επιστήμονες του αύριο.

Όπως μας ενημέρωσε ο Στρατής Πλάτων, το επίπεδο των θεμάτων της Α’ φάσης υπερβαίνει σε δυσκολία τα θέματα των Πανελλαδικών εισαγωγικών εξετάσεων! Η Σχολή Πληροφορικής Πλάτωνος έχει την μεγαλύτερη πανελλαδικά συχνότητα συμμετοχής στο διαγωνισμό, από το 1990 που ήταν η απαρχή του θεσμού. Φέτος, όλοι οι επιτυχόντες από τη Λέσβο ήταν μαθητές της Σχολής Πληροφορικής Πλάτωνος. Σε πανελλήνια κλίματα φέτος προκρίθηκαν μόνο 149 μαθητές. Επίσης, η Λέσβος

εξακολουθεί να είναι η πρώτη περιοχή σε αριθμό επιτυχιών από την επαρχία. Φέτος μάλιστα είναι το μοναδικό νησί πανελλαδικά με επιτυχίες.

Ακολουθεί η Β’ φάση, με πολύ δυσκολότερα θέματα, διαφορετικά για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και οι επιτυχόντες σ ‘αυτήν, θα προκριθούν στη τελευταία φάση, η οποία διεξάγεται δια ζώσης κάθε χρόνο στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Από τους νικητές αυτού του διαγωνισμού θα επιλεχθούν αυτοί που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη Διεθνή Ολυμπιάδα και στη Βαλκανιάδα πληροφορικής αφού πρώτα προετοιμαστούν κατάλληλα στο «Camp προετοιμασίας» που διοργανώνει δωρεάν κάθε χρόνο το Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο