Χριστιάνα Καλογήρου: «Δίνουμε κίνητρα για να έρθουν γιατροί στα νησιά μας» (ΒΙΝΤΕΟ)

kalogirou-limnos

Εκτός ημερησίας διατάξεως θέμα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος έθεσε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την καταβολή πρόσθετου κινήτρου για την κάλυψη των κενών θέσεων ιατρών στα πολύ μικρά απομακρυσμένα νησιά καθώς και στις απομακρυσμένες προβληματικές περιοχές του Βορείου Αιγαίου.

 Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Θύμαινα και τα Ψαρά καθώς και απομακρυσμένες και προβληματικές περιοχές όπως των πρώην Δήμων Αμανής Χίου και του Σιγρίου Λέσβου στερούνται μόνιμης ιατρικής κάλυψης παρά τις επανειλημμένες προκηρύξεις για κάλυψη θέσεων ιατρών καθώς και ότι η θέση του μόνιμου ιατρού στις Οινούσσες δεν έχει στελεχωθεί ακόμα, ενώ η θητεία του αγροτικού ιατρού έχει ήδη λήξει και συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του στο νησί με παράταση μέχρι να έρθει ο αντικαταστάτης του, η Περιφερειάρχης πρότεινε την παροχή δωρεάν σίτισης ή και στέγασης, ανερχόμενη σε ποσό έως 500 ευρώ ανά μήνα, ως πρόσθετο κίνητρο για την κάλυψη των κενών θέσεων ιατρών.

Η κα Καλογήρου δήλωσε ότι βούληση της Περιφερειακής Αρχής είναι να παρέμβει αποφασιστικά ώστε να γίνει πράξη η υγειονομική θωράκιση των νησιωτών και σε αυτό αποσκοπεί η παροχή κινήτρων ώστε να νησιά του Βορείου Αιγαίου να αποτελέσουν επιτέλους επιλογή για τους γιατρούς.

Η πρόταση της Περιφερειάρχη έγινε ομόφωνα δεκτή από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.