Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι στα πλοία της ΝΕΛ – Δεν έχουν πληρωθεί εδώ και μήνες…

nel-aplirotoi

Στα όρια τους βρίσκονται οι εργαζόμενοι της ναυτιλιακής εταιρείας ΝΕΛ, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για χρονικό διάστημα 5-10 μηνών.

Περίπου 150 άνθρωποι βρίσκονται από το πρωί έξω από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, καλώντας τον υπουργό Θ. Δρίτσα να δώσει οριστική λύση στο φλέγον ζήτημα της μισθοδοσίας.

Μιλώντας στο zougla.gr, τόνισαν πως αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης και το μόνο που ζητούν είναι η καταβολή των δεδουλευμένων τους.

«Είμαστε 500 οικογένειες» ανέφεραν, υπογραμμίζοντας πως έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας από τον Οκτώβριο σε όλα τα πλοία της ΝΕΛ εκτός από το «Ταξιάρχης».

Για το συγκεκριμένο πλοίο υπήρξε προσωρινή συμφωνία ανάμεσα στη διοίκηση και τους υπαλλήλους, μετά και τις αντιδράσεις τοπικών παραγόντων σε νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου όπου εκτελεί δρομολόγια.

Υπενθυμίζεται πως το Υπουργείο Ναυτιλίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι προχώρησε στην εκταμίευση ποσού, ύψους 1.061.666,81 ευρώ, για την ενδο-κυκλαδική συγκοινωνία προς τη ΝΕΛ, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει γίνει κάποια εξόφληση των δεδουλευμένων προς τους απλήρωτους εργαζομένους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο