“ΑΙΓΑΙΟΝ – Η Γέννηση ενός Aρχιπελάγους”… Προβολή του Μουσείου Σιγρίου στην Ιταλία !!!

mouseio-sigriou-italia

Με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση της μεγάλης έκθεσης «ΑΙΓΑΙΟΝ – Η Γέννηση ενός Aρχιπελάγους» στο μουσειακό συγκρότημα Vittoriano στην καρδιά της Ρώμης και ήδη προγραμματίζονται η επόμενες παρουσιάσεις της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από 16 Φεβρουαρίου που ξεκίνησε η παρουσία της έκθεσης στη Ρώμη, την επισκέφθηκαν χιλιάδες κάτοικοι και επισκέπτες της ιταλικής πρωτεύουσας μεταξύ των οποίων και πολλοί Έλληνες, εκπρόσωποι των ιταλικών Γεωπάρκων, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και σημαντικών φορέων της Ρώμης, φορείς του τουρισμού και δημοσιογράφοι οι οποίοι εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τα μοναδικά εκθέματα, το φυσικό πλούτο και την ομορφιά των νησιών του Αιγαίου.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας στη Ρώμη και οργανώθηκε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης, Αιγαίου και Κρήτης και με την υποστήριξη της TETRAGON.

Η παρουσίαση της έκθεσης στη Ρώμη ήταν μια πολιτιστική πρωτοβουλία η οποία αποτέλεσε την ελληνική συμμετοχή στις εκθεσιακές εκδηλώσεις που οργανώνονται στη Ρώμη, ενόψει της λειτουργίας της Διεθνούς Έκθεσης EXPO Milano 2015.

Η παρουσίαση της έκθεσης στη Ιταλία αποτέλεσε ένα εξαιρετικά σημαντικό μέσο προβολής του Απολιθωμένου Δάσους, της Λέσβου αλλά και γενικότερα των νησιών του Αιγαίου στην Ιταλία. Στόχος είναι η έκθεση να ταξιδέψει σε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες στο εξωτερικό αλλά και σε επιλεγμένες περιοχές στην Ελλάδα ώστε να προβάλει με ένα μοναδικό τρόπο τις ομορφιές και τη μοναδικότητα του Απολιθωμένου Δάσους, της Λέσβου και του Αιγαίου Πελάγους. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου εργάζεται εντατικά με στόχο τη διεθνή προβολή και γνωριμία των φορέων της βιομηχανίας τουρισμού και όλους όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τη φυσική και πολιτιστική ιστορία και τα μνημεία της Λέσβου ώστε να ενημερωθούν για τις δυνατότητες επίσκεψης στο Απολιθωμένο Δάσος και το Γεωπάρκο Λέσβου.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο