Οι γιατροί της Λέσβου καταδικάζουν με ανακοίνωσή τους το “φακελάκι” συναδέλφου τους…

fakelaki1416477468

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου, καταδικάζει το περιστατικό παθητικής δωροδοκίας συγκεκριμένου γιατρού του Νοσοκομείου και αναφέρει:

“Η Ένωση Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου, καταδικάζει το περιστατικό παθητικής δωροδοκίας συγκεκριμένου γιατρού του Νοσοκομείου μας, από συγγενή ασθενούς και  καταγγέλλει κάθε τέτοια συμπεριφορά. Την ώρα που το δημόσιο σύστημα υγείας βρίσκεται στα όρια της διάλυσης από τη συνεχιζόμενη πολιτική των κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ και ο καθημαγμένος λαός μας  βρίσκεται στα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης, είναι πρόκληση κάποιοι να εκμεταλλεύονται την ανάγκη των συνανθρώπων μας.

Οι γιατροί όπως και όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε υποστεί μεγάλη μείωση του εισοδήματος μας, τα τελευταία χρόνια. Η διάλυση των δομών του δημόσιου συστήματος υγείας, οι περικοπές δαπανών, το πάγωμα των προσλήψεων και η αδυναμία των δημόσιων νοσοκομείων να ανταποκριθούν με επάρκεια στις αυξημένες κοινωνικές ανάγκες, αποτελούν το γόνιμο έδαφος για την εκδήλωση τέτοιων περιστατικών χρηματισμού. Όλα αυτά όμως δεν αποτελούν δικαιολογία για κανέναν και γι’ αυτό μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Ως Ένωση Γιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου, προσπαθούμε να εκφράσουμε τα δικαιώματα και τις ανάγκες της πλειονότητας των γιατρών, που θέλουν να ζουν με αξιοπρέπεια από τον μισθό τους και εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Παλεύουμε συλλογικά για την ανατροπή της πολιτικής που μας έφερε ως εδώ, για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας. Για αυξήσεις στις αποδοχές μας, να παρθούν πίσω οι περικοπές των μισθών, για να γίνουν προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού – βοηθητικού προσωπικού και γιατρών. Παλεύουμε με όλο το λαό για να καταργηθούν τα χαράτσια στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας, να μειωθούν οι συμμετοχές στα φάρμακα, να μπορούν όλοι να  έχουν πρόσβαση σε ένα υψηλής ποιότητας δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.”

 

Μυτιλήνη, 1 Μαρτίου 2015

 

ο Πρόεδρος                                                  ο Γραμματέας

Δήμος Ανδρεάδης                                         Στρατής Παυλής

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο