10 Οκτωβρίου ξαναλειτουργεί το σχολείο της Βρίσας σε προκάτ αίθουσες – Τι γίνεται με τα άλλα σχολεία της Λέσβου

Στις 10 Οκτωβρίου υπολογίζει το Υπουργείο Παιδείας – σύμφωνα με τον εργολάβο του έργου – ότι θα είναι έτοιμες οι προκάτ αίθουσες που ετοιμάζονται στην πίσω πλευρά του σεισμόπληκτου κτιρίου του σχολείου της Βρίσας, όπου θα στεγαστούν προσωρινά για τη νέα σχολική περίοδο οι 52 μαθητές του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου.

Ο Γιάννης Συνάνης με ζωντανή σύνδεση στον ΣΚΑΪ, από το χώρο όπου γίνονται οι εργασίες, μίλησε με τη διευθύντρια του σχολείου Μυρσίνη Νικέλλη και την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γιώτα Δροσίνη, οι οποίες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το έργο που γίνεται.

Σήμερα είχαν την πρώτη συγκέντρωση οι δάσκαλοι στη Βρίσα και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Lesvosnews.gr, τη Δεύτερα 11 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει και το πρώτο κουδούνι για τους μαθητές, που για ένα περίπου μήνα θα πηγαίνουν σχολείο σε κτίριο στα Βατερά.

Ωστόσο υπάρχουν προβλήματα για διάφορους λόγους και σε άλλα σχολεία της Λέσβου.

Στο Πλωμάρι και στον Πολιχνίτο, οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών έχουν ξεσηκωθεί, αντιδρώντας στις αποφάσεις της Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης για μαθήματα στις απογευματινές ώρες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Λέσβου, εξέδωσε για τα θέματα αυτά την παρακάτω ανακοίνωση:

“Το Δ.Σ. της ένωσης εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς .

Πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρχουν έτοιμες αίθουσες για τα παιδιά στα σχολεία που υπέστησαν ζημιές από τους σεισμούς .

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να σταματήσουν την μεταφορά ευθυνών για το ποιος φταίει και ποιος είναι αρμόδιος και να δώσουν λύσεις άμεσα .

Οι αίθουσες θα έπρεπε ήδη να είχαν τοποθετηθεί  .

Χρειάζονται άμεσες ενέργειες για να λυθεί το πρόβλημα.”

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΚΠΑΔΕΥΣΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Ανακοίνωση για το ίδιο θέμα εξέδωσε και η Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου στην οποία αναφέρει:
 “Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα για τη στέγαση των μαθητών των σχολείων τα οποία επλήγησαν από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου σας ενημερώνουμε ως εξής:

Μετά τις όποιες συζητήσεις, προτάσεις και αντιπροτάσεις, για το θέμα αυτό, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κάλεσε σε σύσκεψη την Παρασκευή, 25 Αυγούστου, την Δ/ντρια Πρωτ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου κ. Στρατάκη, τον Δ/ντή Δ/θμιας Εκπ/σης κ. Καπιωτά και όλους τους Διευθυντές/ντριες των σχολείων Πρωτ/θμιας και Δ/θμιας του Πολιχνίτου και του Πλωμαρίου για νε εξεταστούν τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Δόθηκε ως παιδαγωγική κατεύθυνση να προηγηθούν όπου είναι δυνατό, εκτιμώντας τις συνθήκες της κάθε περιοχής, στην πρωινή λειτουργία τα Δημοτικά σχολεία. Μετά από συζήτηση,  ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων, αποφασίστηκε να προταθούν τα εξής στον Δήμο Λέσβου (στον Αντιδήμαρχο Παιδείας και πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κ. Π. Κατσαβέλλη):

Για τον Πολιχνίτο  προτείνεται το Δημοτικό να λειτουργήσει στο κτίριο του Γυμνασίου – Λυκείου το απόγευμα.

Για το Πλωμάρι θα διατεθούν 2 αίθουσες από το Γυμνάσιο, θα τοποθετηθούν 4 λυόμενες στον ίδιο χώρο όπου θα στεγαστεί το 1ο Δημοτικό Πλωμαρίου. Έτσι όλα τα σχολεία  του Πλωμαρίου θα έχουν πρωινή λειτουργία.

Κατόπιν οι παραπάνω Δ/ντές – Δ/ντριες συναντήθηκαν στα γραφεία της  Σχολικής Επιτροπής με τον κ. Π. Κατσαβέλλη όπου υπόβαλλαν τις προτάσεις αυτές.

Ως Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ζητήσαμε από τις Δ/σεις Εκπ/σης Β. Αιγαίου να μας ενημερώσουν αν στη δικαιοδοσία τους υπάρχουν λυόμενες αίθουσες, οι οποίες μπορούν να μας διατεθούν. Η Δ/ση Β/θμιας Εκ/σης Χίου μας ενημέρωσε ότι στη Χίο υπάρχουν διαθέσιμες 9 αίθουσες. Αυτό το κοινοποιήσαμε στον Δήμο Λέσβου και στις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε..

Όσο αφορά τη στέγαση του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου της Βρίσας σας ενημερώνουμε ότι οι εργασίες άρχισαν και προχωρούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας. Δηλαδή, εκπονήθηκε μελέτη, ανάλαβε το έργο εργολάβος και προχώρησε τις εργασίες, με την επιτόπια παρακολούθηση του έργου από τη Διευθύντρια της Αυτοτελούς Δ/νσης Υποδομών και Εξοπλισμού του Υπουργείου Παιδείας κ. Ευμορφία Φλώρου. Παράλληλα θα γίνει η προμήθεια από το Υπουργείο Παιδείας όλου του απαραίτητου εξοπλισμού για τη λειτουργία των δύο σχολείων.

Για την αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων στα σχολεία πρέπει όλοι να συμβάλλουμε, αναλόγως των αρμοδιοτήτων και δυνάμεών μας. Με τη συνεργασία όλων κι όχι με αντεγκλήσεις θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα, ώστε όσο το δυνατό συντομότερα να γίνουν οι επισκευές των σχολείων.”

 

 

 

 

 

 

                                                                   

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο