Συνάντηση της Χριστιάνας Καλογήρου με τον Υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου

kalogirou-kegeroglou

Στο πλαίσιο της συνάντησης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος με τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κα Χριστιάνα Καλογήρου, ανέδειξε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές αδυναμίες και αγκυλώσεις που παρατηρούνται στην πράξη  στις πολιτικές κοινωνικής προστασίας σε επίπεδο Περιφέρειας.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την Κοινωνική Ένταξη και αναζητήθηκαν τρόποι για την καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχει το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα ανάπτυξης, σε περιφερειακό επίπεδο, μηχανισμών για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Πιο συγκεκριμένα, τονίστηκε η σημασία στήριξης των εισοδημάτων όσων δεν έχουν επαρκείς πόρους για την κάλυψη των βασικών αναγκών τους καθώς και πρόσβασης σε υπηρεσίες παροχής συμβουλών, φροντίδας, ψυχολογικής και κοινωνικής αποκατάστασης, ανθρώπων που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη και δεν έχουν τα μέσα και τις γνώσεις για να ωφεληθούν από αυτές.

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο