Προβολή της Λέσβου και των προϊόντων της στη 22η Διεθνή Έκθεση “KAVALAEXPO 2014”

periptero-kavalas-1

Στο πλαίσιο της προώθησης και ανάπτυξης της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας του Βορείου Αιγαίου, η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου της Π.Β.Α. από κοινού με το Επιμελητήριο Λέσβου, κατόπιν διερευνητικών επαφών με επιχειρήσεις της Λέσβου & Λήμνου, συμμετείχαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην 22η Διεθνή Έκθεση “KAVALAEXPO 2014”, που διοργανώθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Εκθεσιακό Κέντρο της Νέας Καρβάλης Καβάλας.

Η συμμετοχή στην εν λόγω διεθνή έκθεση, που τις τελευταίες δεκαετίες αποτελεί σημαντικό θεσμό για την ευρύτερη περιοχή, υπαγορεύτηκε δεδομένου του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπάρχει, τόσο από εμπορικής πλευράς για διοχέτευση των προϊόντων της Λέσβου και της Λήμνου στην αγορά της Βορείου Ελλάδος, όσο και από τουριστικής πλευράς, για προσέλκυση επισκεπτών στα δύο νησιά από την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Σημαντικός παράγοντας για την επίτευξη των παραπάνω, είναι η πρόσφατη αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των δύο νησιών με την Καβάλα, μέσω της εταιρείας “HELLENIC SEAWAYS”, η οποία ήταν και ο χορηγός της συμμετοχής στην παραπάνω έκθεση. Αρωγός στο εγχείρημα και η ακτοπλοϊκή εταιρεία “BLUESTAR FERRIES”.

Γενικότερος στόχος της συμμετοχής, ήταν η προώθηση της παραγωγικής & τουριστικής φυσιογνωμίας των νησιών, και ειδικότερος η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με την προσέλκυση επισκεπτών από τη Βόρειο Ελλάδα, κατά την τρέχουσα περίοδο του 2014 – 15. Εντός του ενιαίου περιπτέρου της Λέσβου – Λήμνου, δόθηκε η δυνατότητα στις παραγωγικές και τουριστικές επιχειρήσεις των δύο νησιών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, να συμμετέχουν προκειμένου να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στη σημαντική αγορά της Βορείου Ελλάδας.

Πέραν της μεγάλης αγοραστικής ζήτησης που υπήρξε για το ευρύτερο προϊόν (αγαθά και τουριστικοί προορισμοί) της Λέσβου και της Λήμνου από τους χιλιάδες τελικούς  καταναλωτές της Βορείου Ελλάδος, οι οποίοι επί 6 ημέρες κατέκλυσαν το εκθεσιακό κέντρο της Νέας Καρβάλης Καβάλας, εξίσου έντονο ενδιαφέρον διαφάνηκε και από τους πολλούς ξένους που καθημερινά επισκέπτονταν τα περίπτερα της “KAVALAEXPO”, με προεξέχοντες τους Τούρκους τουρίστες της περιοχής (προερχόμενους κυρίως από την ευρύτερη περιοχή της Κωνσταντινούπολης), καθώς και τους Βούλγαρους, Σέρβους, Ρουμάνους και Ρώσους επισκέπτες της Καβάλας και της Μακεδονίας γενικότερα.

Εκτός του πολυπληθούς ελληνικού και ξένου κοινού που επισκέφθηκε το ενιαίο stand  της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου και του Επιμελητηρίου Λέσβου, το περίπτερο των δύο νησιών τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Νότης Μηταράκης ο οποίος εγκαινίασε την έκθεση, ο νέος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κ. Γεώργιος Παυλίδης, η νέα Δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Άγγελος Τσατσούλης, o Πρόεδρος της ΓΕ.Σ.Ε.Β.Ε. (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Ελλάδος) κ. Γιώργος Καβαθάς, εκπρόσωποι Δήμων και Επιμελητηρίων πόλεων της Σερβίας, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας, κ.α.

Οι επιχειρήσεις Λέσβου και Λήμνου που έδωσαν το παρόν, ήταν:

1.      “ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗΣ Ι. Ε.Π.Ε.” ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΛΕΣΒΟΥ

2.      “BLUE SEA HOTEL” (ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΛΕΣΒΟΥ)

3.      “BLUE STAR FERRIES” ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

4.      “ΓΚΑΡΑΛΗ: ΓΕΥΣΕΙΣ ΛΗΜΝΟΥ” ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ – ΦΛΩΜΑΡΙΑ

5.      “ΕΛΠΑ Α.Ε.” ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΠΑΡΙΣΒΑ: ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

6.      “ELYSION HOTEL” (ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΛΕΣΒΟΥ)

7.      “HELLENIC SEAWAYS” ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 

8.      HELIOTROPE HOTELS” (ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΛΕΣΒΟΥ) 

9.      “ΚΟΚΚΙΝΟΦΟΡΟΣ ΠΡ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ε.Π.Ε.” ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

10.  “ΚΟΥΚΟΥΛΙΘΡΑΣ Ν. & ΥΙΟΙ Ο.Ε.” ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΡΑΣΙ ΛΗΜΝΟΥ

11.  LASIA” ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΕΡΒΕΡΗΣ: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΛΕΣΒΟΥ

12.  “ΛΕΣΒΙΓΑΛ” ΑΦΟΙ Δ. ΡΟΔΟΥ Ο.: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΛΕΣΒΟΥ

13.  “LESVION HOTEL” (ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΛΕΣΒΟΥ)

14.  “ΜΠΑΧΑΡΟΠΩΛΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ”: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΔΙΑΘΕΣΗ ΡΟΦΗΜΑΤΟΣ “ΚΑΪΝΑΡΙ” ΛΕΣΒΟΥ

15.  “PANSELINOS HOTEL” (ΜΟΛΥΒΟΣ ΛΕΣΒΟΥ)

16.  “ΠΟΡΙΑΖΗ Κ. ΑΦΟΙ  Ο.Ε.” ΑΡΤΟΠΟΙΪΑ “Η ΛΗΜΝΟΣ”

17.  “SILVER BAY HOTEL” (ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΛΕΣΒΟΥ)

18.  TERRA LESVIKA” ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

19.  THEOFILOS PARADISE” BOUTIQUE HOTEL (ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΛΕΣΒΟΥ)

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου κ. Ευστράτιος Κύτελης, μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης, δήλωσε για τη συμμετοχή: “Οι προσπάθειες που θα καταβάλλει η νέα Περιφερειακή Αρχή για την ανάπτυξη της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ξεκίνησαν με τη συμμετοχή της Π.Ε. Λέσβου σε μία πολύ σημαντική περιφερειακή τοπική έκθεση, αυτή της Καβάλας. Η παρουσία των νησιών μας σε ανάλογες εμπορικές εκδηλώσεις – επιχειρηματικές αποστολές, εκτός των κλασικών συμμετοχών στα μεγάλα αστικά κέντρα, μπορεί να αποδειχθεί αρκετά χρήσιμη, αφού δίνεται η δυνατότητα με εξαιρετικά χαμηλά κόστη,  να «ανοίξουν» νέες δυνητικές αγορές”, τόσο για τα προϊόντα όσο και για τον τουρισμό.”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο