Με παρεμβάσεις Βογιατζή συστήνεται Τμήμα Εποπτείας ΟΤΑ Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη

vogiatzis-pavlos-vouli

Μετά τις παρεμβάσεις του Βουλευτή, Παύλου Βογιατζή, τόσο στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, όσο και στην Ολομέλεια, για την ανάγκη τροποποίησης των διατάξεων που αφορούσαν στους ελεγκτές νομιμότητας στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Υπουργός, κ. Μιχελάκης έκανε αποδεκτές τις προτεινόμενες διορθώσεις.

Με βάση λοιπόν, το κείμενο του Νομοσχεδίου με τις τελικές διορθώσεις, στο άρθρο 20 ορίζεται πως στην «Αυτοτελή Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου συστήνεται Τμήμα Εποπτείας ΟΤΑ Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη», ενώ ορίζεται πλέον πως «το προσωπικό που υπηρετεί στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, το οποίο τοποθετείται στην οικεία Αυτοτελή Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ, ασκεί τις αρμοδιότητες του ελέγχου νομιμότητας σε οργανική μονάδα της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας ΟΤΑ του Νομού στον οποίο υπηρετούσε κατά τη δημοσίευση του παρόντος Νόμου», τροποποίηση που αφορά γενικότερα τους ελεγκτές νομιμότητας, οι οποίοι κατά την προηγούμενη διατύπωση κινδύνευαν να αποσπαστούν αυτοδικαίως σε υπηρεσία μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

Επίσης, απάντηση από το Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Νικόλαο Ζωίδη, έλαβε χθες, ο Βουλευτής, σε συνέχεια της σχετικής επιστολής που είχε απευθύνει στον Υπουργό Ναυτιλίας, για τη σύνθεση του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής. Ο Βουλευτής είχε ζητήσει να συμμετέχουν στο Συμβούλιο επιπλέον, τα μέλη της Υποεπιτροπής Νησιωτικών Περιοχών της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, προκειμένου οι εκλεγμένοι Βουλευτές που προέρχονται από νησιωτικές περιοχές να μπορούν να λαμβάνουν άμεση πληροφόρηση για τις δράσεις που προωθούνται, αλλά και να μπορούν να παρεμβαίνουν στην επίλυση προβλημάτων των νησιωτικών περιοχών, από τις οποίες προέρχονται και τις οποίες εκπροσωπούν κοινοβουλευτικά. Στην απάντησή του ο κ. Ζωίδης, εξηγεί πως για την παραπάνω συμμετοχή χρειάζεται τροποποίηση του άρθρου 33 του Ν.4150/2013, που προβλέπει τη σύσταση του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής, και ότι με δεδομένη τη σημασία του αιτήματος του Βουλευτή θα καταβληθεί προσπάθεια για την τροποποίηση του εν λόγω άρθρου, προκειμένου να ενταχθούν ως μέλη του ΣΥ.ΝΗ.ΠΟ όχι μόνο οι Βουλευτές της αρμόδιας Υποεπιτροπής της Βουλής, αλλά και εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Συλλόγων Πολυτέκνων Οικογενειών με τρία παιδιά.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο