Επικίνδυνο κτίριο στην Προκυμαία Μυτιλήνης – Άμεση παρέμβαση του Δημήτρη Βουνάτσου

komninaki-1

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, έστειλε στους: κ. Γιάννη Βατό, Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής, Πολιτικής Προστασίας και Διεύθυνσης Δόμησης, κα. Θεοδώρα Ζαφειρίου,  Προϊσταμένη Διεύθυνσης Δόμησης Δ.Λ., κα Στυλιανίδου Μαριάνθη, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Λέσβου, το παρακάτω κατεπείγον υπηρεσιακό σημείωμα.

“Αγαπητοί Συνεργάτες,

Χθες το απόγευμα, γύρω στις 7 η ώρα, πραγματοποιώντας επίσκεψη στην οδό Τενέδου, όπου εκτελούνται, ως γνωστό εργασίες πλακόστρωσης, ως τμήμα της καταταλαιπωρημένης οδού Κομνηνάκη, διαπίστωσα τα εξής: στην συμβολή της ως άνω οδού Τενέδου, προς τη λεωφόρο Ναυάρχου Κουντουριώτη, στην γωνία, δεξιά, υφίσταται ένα ιδιόρρυθμης αρχιτεκτονικής παλαιό διώροφο κτήριο, από την εξωτερική τοιχοποιία του ως άνω ορόφου,  του οποίου, έχουν αποκολληθεί σοβάδες, οι οποίοι κατέπεσαν επί του πλακόστρωτου οδοστρώματος.  Ο ίδιος αυτός πρώτος υπέρ το ισόγειο όροφος, ο οποίος μάλλον δεν φαίνεται να χρησιμοποιείται, εμφανίζει απόκλιση από την κατακόρυφο και είναι εμφανής και ο κίνδυνος κατάπτωσης και της κεραμούς στέγης.

komninaki-2

Κατόπιν αυτών,  και επισυνάπτοντάς σας και σχετικές φωτογραφίες, εντέλλομαι, πάραυτα, άμα τη λήψει του παρόντος, να πραγματοποιηθεί αυτοψία από την αρμόδια Διεύθυνση Δόμησης, εν συνεργασία με τους λοιπούς αποδέκτες του παρόντος, καθώς το προαναφερόμενο σημείο συμβολής των ως άνω δημοτικών δρόμων, είναι πολυσύχναστο, νυχθημερόν, προς αποφυγήν επικίνδυνων ενδεχομένων και να διενεργηθούν τα κατά Νόμον, να τηρηθώ δε, ενήμερος των σχετικών ενεργειών.”

 

Ο Δήμαρχος Λέσβου 

                                                                                         Δημήτρης Φωκίων Βουνάτσος

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο