Επί τάπητος όλα τα φλέγοντα θέματα της Λήμνου από τον Χαράλαμπο Αθανασίου…

athansiou-limnos

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συμμετείχε στους εορτασμούς της απελευθέρωσης του Αγίου Ευστρατίου το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014 εκπροσωπώντας τη Κυβέρνηση.

Ο ίδιος συνομίλησε με τη νέα Δήμαρχο του Αγίου Ευστρατίου, φορείς και με κατοίκους του νησιού.

Επισκέφθηκε το Μουσείο Δημοκρατίας, και ζήτησε πληροφορίες για τη μελλοντική «πράσινη» ακαδημία, ενώ η Δήμαρχος τον ενημέρωσε για τα προβλήματα του νησιού.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας και την Κυριακή, είχε πολύωρες επαφές με φορείς της Λήμνου για ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες του νησιού.

Τα βασικά θέματα, στα οποία επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον των επαφών ήταν:

1.       Ακτοπλοϊκό : Ο ίδιος έθεσε το ζήτημα να υπάρξει και τρίτο δρομολόγιο της γραμμής για τη Βόρεια Ελλάδα, συνεχίζοντας τις προσπάθειες του καλοκαιριού, όπως και να υπάρξουν οι αντίστοιχες εκπτώσεις στις τιμές των εισιτηρίων για  ευαίσθητες ομάδες όπως οι τρίτεκνοι.

 

2.       Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Ο ίδιος ενημερώθηκε από τους Πανεπιστημιακούς και το Φοιτητικό Σύλλογο για τα προβλήματα που ταλανίζουν την ακαδημαϊκή κοινότητα. Στάθηκε στο γεγονός ότι το τμήμα της Λήμνου αποτελεί πρότυπο για το τομέα του σε όλη την Ελλάδα και αυτό αποδεικνύεται και με τα αριστεία που έχει πάρει το ίδιο, αλλά και οι σπουδαστές τους.

Συγχρόνως, έθεσε το θέμα των εστιών, των κτιρίων που έπαθαν ζημιές από το σεισμό του Μαΐου, τα εργαστήρια που δεν υπάρχουν ,αλλά και το αμφιθέατρο του τμήματος .

Στα επιμέρους, είναι βασικό το ζήτημα της υποστελέχωσης από καθηγητές που υποβαθμίζει τις σπουδές των φοιτητών και πρέπει να βρεθεί σύντομα άμεση λύση.

 

Ο Υπουργός θα ενημερώσει εκτενώς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων για όλα τα παραπάνω για να βρεθούν οι αναγκαίες λύσεις.

 

3.       Τουριστικό: Ο ίδιος ενημερώθηκε για τα συμμαχικά στρατόπεδα στο Μούδρο και για τις διαδικασίες που τελούνται κάθε χρόνο λόγω των πεσόντων της Μάχης της Καλλίπολης. Μία ενημέρωση  στην Υπουργό Τουρισμού κα Κεφαλογιάννη θα μπορέσει να δώσει δυναμική πνοή στο τουριστικό επίπεδο της Λήμνου.

Επιπρόσθετα, συναντήθηκε με φορείς και τέθηκε επί τάπητος το θέμα Πύλης Σέγκεν στη Μύρινα , Πύλη που δεν υπάρχει σε όλη τη Λήμνο, γεγονός που υποβαθμίζει το τουρισμό. Για το λόγο αυτό επισκέφτηκε και το χώρο του λιμανιού για να σχηματίσει ίδια άποψη ,αλλά και να ενημερώσει τα μέλη του Λιμενικού Ταμείου για τις διαδικασίες που απαιτούνται για τη δημιουργία Πύλης Εισόδου.

 

4.       Υπηρεσίες: Ο Υπουργός έθεσε το μεγάλο θέμα του Νοσοκομείου και κυρίως της Παθολογικής Κλινικής και δεσμεύθηκε να ενημερώσει τον Υπουργό Υγείας κο Βορίδη.

Συγχρόνως, συνομίλησε με υπάλληλους για την έλλειψη στελέχωσης γραμματέων στο Ειρηνοδικείο, αλλά και για τα προβλήματα με τη ΔΟΥ Λήμνου , όπου δεν λειτουργεί η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, οδηγώντας στους πολίτες στο να ξοδεύουν πολλά χρήματα για μικρές υποθέσεις καθημερινής φύσεως, επειδή δεν υπάρχει δικαίωμα υπογραφής στις υπηρεσίες Λήμνου και πρέπει να αποταθούν στη Μυτιλήνη.

Διαπίστωσε ότι τα προβλήματα είναι πολλά και μέχρι τώρα άλυτα με συνέπεια η Λήμνος και ο Άγιος Ευστράτιος να έχουν αφεθεί στη τύχη τους, παρά τις προσπάθειες φορέων και εκλεγμένων τα προηγούμενα χρόνια.

Η σύμπνοια των κατοίκων για εξεύρεσή λύσεων, η όρεξη για υποστήριξη των σχετικών πρωτοβουλιών στη Λήμνο από τους φορείς, δίνει την αισιοδοξία για βελτίωση της οικονομικής ζωής των κατοίκων, αλλά και την ώθηση για τη λύση των προβλημάτων των πολιτών των νησιών μας.

Όλοι μαζί ενωμένοι και με ενιαία αντίληψη μπορούμε να δώσουμε λύση στα προβλήματά μας και να αναδείξουμε τα νησιά μας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο