Επίσκεψη της Χριστιάνας Καλογήρου στον Άγιο Ευστράτιο

kalogirou-aistratis 

 Επίσκεψη στον Άγιο Ευστράτιο πραγματοποίησε την Πέμπτη 16 Ιουλίου η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου συνοδευόμενη από τον Έπαρχο Λήμνου κ. Βαγγέλη Γιαρμαδούρο και το στέλεχος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων κ. Ιπποκράτη Γουδέλλη.

Η Περιφερειάρχης, επισκέφθηκε το έργο κατασκευής του νέου λιμανιού του Αγίου Ευστρατίου, οι εργασίες του οποίου σταμάτησαν λόγω της έλλειψης ρευστότητας που οδήγησε στην έλλειψη πρώτων υλών και καυσίμων. Όπως δεσμεύτηκε η ανάδοχος εταιρία, η επανεκκίνησή του θα γίνει τη Δευτέρα 20 Ιουλίου.

Η κα. Καλογήρου, συναντήθηκε με τη Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου κα. Μαρία Κακαλή, τον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Κουτσουρίδη και Δημοτικούς Συμβούλους και συζήτησαν θέματα που σχετίζονται με τη διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί, τον καθαρισμό των ρεμάτων, έργα αγροτικής οδοποιίας καθώς και με την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο καταδυτικός.

Αμέσως μετά συναντήθηκε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με κατοίκους του Αγίου Ευστρατίου, οι οποίοι έθεσαν θέματα τοπικού ενδιαφέροντος όπως η λειτουργία του αγροτικού ιατρείου, η καθυστέρηση υλοποίησης του μεγάλου έργου «Άγιος Ευστράτιος Πράσινο Νησί» και η αντιμετώπιση της ακρίδας. Επίσης, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη δρομολόγηση του πλοίου «Πήγασος», τόνισαν όμως ότι είναι απαραίτητη η συνέχιση της δρομολόγησης και το χειμώνα.

Η Περιφερειάρχης, δήλωσε ότι η υποστήριξη των μικρών νησιών αποτελεί προτεραιότητα για την περιφερειακή αρχή και δεσμεύτηκε ότι στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσει να συμπαρίσταται στο έργο της δημοτικής αρχής.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο