Αξιέπαινη προσπάθεια !!!… Καθαρισμός παραλιών από τους εργαζόμενους της ΕΠΟΜ

epom-1

Για 4η συνεχή χρονιά, η Pernod Ricard διοργάνωσε την Ημερίδα Responsib’all Day, το αποκορύφωμα των ενεργειών του Ομίλου για την προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ. Η εκδήλωση αυτή βασίζεται στην πρωτότυπη ιδέα, να γίνουν οι 19.000 εργαζόμενοι του Ομίλου Pernod Ricard, σε 80 θυγατρικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο, οι κορυφαίοι πρεσβευτές της δέσμευσης αυτής.

 Φέτος η Pernod Ricard Hellas (ΕΠΟΜ ΑΒΕΕ), συνέδεσε την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ με τους άλλους δύο πυλώνες της πλατφόρμας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης: την «προστασία του πλανήτη» και την «ενίσχυση των τοπικών κοινοτήτων και ευαισθητοποίηση των συνεργατών της». Την Πέμπτη 22 Μαΐου πραγματοποίησε, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), δραστηριότητες με οικολογικό χαρακτήρα και στόχο την ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων της.

epom-2

Η δράση στη Μυτιλήνη πραγματοποιήθηκε στα νότια προάστια της πόλης, όπου οι 28 εργαζόμενοι της ΕΠΟΜ, ανέλαβαν να καθαρίσουν τις παραλίες από Πύργο Γιαννέλλη έως Κάτια, μήκους περίπου 8 χλμ, συλλέγοντας συνολικά 25 σακούλες με ανακυκλώσιμα και 20 σακούλες με μη ανακυκλώσιμα απορρίμματα!. Η ημέρα ολοκληρώθηκε με επίσκεψη και ξενάγηση στο χώρο της διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών της εταιρίας «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΧΥΤΗΡΙΑ ΑΒΕΕ» στη Μόρια, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε αναλυτικά η διαδικασία, τα μέσα και ο τρόπος διαχωρισμού των προς ανακύκλωση υλικών (χαρτί/γυαλί/πλαστικό/αλουμίνιο). Αντίστοιχες δράσεις καθαρισμού παραλιών πραγματοποιήθηκαν από εργαζομένους της Εταιρείας την ίδια ημέρα, στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά για την υποστήριξη και συνεργασία τα στελέχη της ΕΕΑΑ κο Ευριπίδη Δήμου και κα Βασιλική Γκίκα, τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας κο Ηλία Κουνιαρέλλη για την εξυπηρέτηση μετάβασης του προσωπικού μας στις παραλίες όσο και για τη διάθεση απορριμματοφόρου οχήματος για την αποκομιδή των απορριμμάτων και τέλος τους κο Γιώργο Παλαμουτσή και κα Ταξιαρχούλα Σαμιώτου για την υποδοχή και ξενάγηση στο χώρο διαλογής και ανακύκλωσης υλικών.

epom-3

Οι εργαζόμενοι της Pernod Ricard Hellas (ΕΠΟΜ ΑΒΕΕ) αισθανόμαστε περήφανοι που συμβάλλαμε στο μέτρο του δυνατού ώστε οι συμπολίτες μας να απολαμβάνουν καθαρότερες παραλίες και ελπίζουμε η προσπάθεια μας αυτή να βρει κι άλλους μιμητές ώστε να προάγουμε στον τόπο μας την περιβαλλοντική συνείδηση και την ανακύκλωση.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο