Ανοιχτά – προαιρετικά – την τελευταία Κυριακή τα καταστήματα στη Μυτιλήνη

glastres-ermou-1

Θετική ήταν η απάντηση της Περιφέρειας Β. Αιγαίου στο αίτημα του ΕΣΜ για την ευχέρεια λειτουργίας των καταστημάτων κατά την τελευταία Κυριακή του έτους, η οποία δεν συμπεριλαμβάνονταν στην υπ. αριθμ. 6281/2013/04-11-2013 απόφαση για τη λειτουργία των Κυριακών του Δεκεμβρίου, που αφορούσαν την 14η και την 21η του μήνα.

Ο ΕΣΜ  προέβη σε αυτή την παρέμβαση προκειμένου να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή αγοραστική κίνηση για τη συγκεκριμένη περίοδο, ενώ έκρινε πως με δεδομένη την τήρηση όλων των νόμιμων διαδικασιών που προβλέπονται για τους εργαζόμενους, θα είναι ωφελιμότερο για όλους, εμπορικό κόσμο, εργαζομένους και καταναλωτικό κοινό, η Κυριακή λειτουργίας της 14ης  να μεταφερθεί την τελευταία Κυριακή στις 28 Δεκεμβρίου.

Η Περιφερειάρχης κα Χρ. Καλογήρου, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός πως συντρέχουν λόγοι γενικότερου δημοσίου συμφέροντος, αφού εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα, έχει επηρεαστεί δυσμενώς η εμπορική κίνηση των καταστημάτων της πόλης μας, επισημαίνει στην επιστολή με .αρ. πρωτ. 4896/8-12-14, πως επιβάλλεται η λειτουργία προαιρετικά  για  την τελευταία Κυριακή του έτους, τόσο για την τόνωση της αγοράς, όσο και για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών κατά την περίοδο των γιορτών.

Η τροποποίηση – συμπλήρωση της απόφασης που απέστειλε η Περιφέρεια στον Εμπορικό Σύλλογο Μυτιλήνη   συγκεκριμένα αναφέρει:

«Τροποποιούμε την αριθ. 6281/2013/04-11-2013 απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Λέσβου και προσθέτουμε την εξής παράγραφο:

Επιτρέπουμε την λειτουργία των Εμπορικών Καταστημάτων προαιρετικά την τελευταία Κυριακή του έτους για την πόλη της Μυτιλήνης, ισχυουσών των προϋποθέσεων του νόμου που μνημονεύονται στην ως άνω απόφαση».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο