Έφυγε από τη ζωή η προστάτιδα των ζώων της Λέσβου Ineke Peeters…

ineke-peeters

Τα ξημερώματα έφυγε από τη ζωή μια μεγάλη φίλη της Λέσβου και της Οικολογίας η Ineke Peeters που μαζί με τον σύντροφό της Joris περισσότερα από 20 χρόνια έζησαν στη Λέσβο και περιέθαλψαν χιλιάδες ζώα και πουλιά στο ζωοκομείο Λέσβου. Το σπίτι του Joris  και της Ineke, του Γιώργου και της Κατερίνας, στην Αγία Παρασκευή παραμένει μια μικρογραφία της κιβωτού, με δεκάδες ζωντανά να βρίσκουν καταφύγιο εκεί. Το έργο αυτών των ανθρώπων είναι πραγματικά μεγαλειώδες και το νησί μας τους χρωστά πολλά. Τόσα χρόνια προσφοράς, χρηματοδοτώντας αυτή όλη αυτήν προσπάθεια από το υστέρημα τους με τη συνδρομή λίγων φίλων.

joris

Η Ineke ήταν άνθρωπος με ήθος και όραμα για το τι σημαίνει “μια καλή ζωή” και “ένα καλύτερο μέλλον για τον κόσμο μας.” Έζησε μια ζωή γεμάτη αγάπη και έργο, που αφήνουν πίσω τους έναν καλύτερο κόσμο. Διάλεξε με το σύντροφο της να ζήσει στη Λέσβο και να κάνουν την οικολογία πράξη, κάθε μέρα, και την προσφορά προς τη φύση οδηγό καθημερινότητας.

Αισθανόμαστε μια τεράστια απώλεια το ότι δεν ζει πια αυτός ο άνθρωπος ανάμεσά μας. Λίγοι είναι αυτοί που αγγίζουν τόσο όμορφα τις ζωές μας.

Θέλουμε να τιμήσουμε την μνήμη της, να εκφράσουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της, και ελπίζουμε το παράδειγμα της να βρει συνεχιστές στον τόπο μας.

Για τον Οικολογικό άνεμο στο Βόρειο Αιγαίο,

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο