Άμποτ: “Βρήκαμε το μαύρο κουτί του Boeing…” Υποβρύχιο και ρομπότ με κάμερα κατεβαίνουν στο βυθό

malaysia_ereunes_

Να ανακοινώσει ούτε λίγο ούτε πολύ πως… βρέθηκε το μαύρο κουτί του Boeing 777 τηςMalaysia Airlines που αγνοείται από τις 8 Μαρτίου αποφάσισε ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τόνι Άμποτ. Τον άδειασε αμέσως ο επικεφαλής των ερευνών!

Καθώς οι έρευνες συνεχίζονται, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας δήλωσε “πολύ αισιόδοξος” για το γεγονός ότι τα σήματα που έχουν εντοπισθεί στον νότιο Ινδικό Ωκεανό προέρχονται από τα μαύρα κουτιά της πτήσης MH370, που εξαφανίστηκε μια ώρα μετά την απογείωσή της από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ και ενώ κατευθυνόταν στο Πεκίνο.

“Έχουμε περιορίσει πάρα πολύ τη ζώνη των ερευνών και είμαστε αισιόδοξοι για το γεγονός ότι τα σήματα που εντοπίζουμε προέρχονται από τα μαύρα κουτιά… φθάνουμε στο σημείο όπου το σήμα αρχίζει να αδυνατίζει και ελπίζουμε να αποκτήσουμε τις περισσότερες δυνατές πληροφορίες πριν εξαφανισθεί τελείως το σήμα”, δήλωσε ο Τόνι Αμποτ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Σανγκάη προσθέτοντας ότι δεν θέλει να δώσει περισσότερες πληροφορίες πριν ενημερώσει σχετικά τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

Αλλά ο Αυστραλός επικεφαλής των ερευνών Άνγκους Χιούστον τον… άδειασε κανονικά, λέγοντας ότι το ακουστικό σήμα που έχει εντοπισθεί δεν είναι πιθανόν να προέρχεται από το χαμένο εδώ και περισσότερο έναν μήνα αεροπλάνο της Malaysia Airlines.

Η ανάλυση του σήματος που εντοπίσθηκε από αυστραλιανό πλοίο δείχνει ότι δεν είναι πιθανόν ότι προέρχεται από τα μαύρα κουτιά της πτήσης Η370 και “σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτω, δεν έχει υπάρξει σημαντική εξέλιξη στις έρευνες”, ανακοίνωσε από την πλευρά του ο Ανγκους Χιούστον.

 

Δυο νέα ηχητικά σήματα που ίσως προέρχονται από το μαύρο κουτί του εξαφανισμένου, εδώ κι ένα μήνα, Boeing 777 της Malaysia Airlines, εντόπισαν οι Αυστραλοί στον νότιοΙνδικό Ωκεανό όπου συνεχίζονται οι έρευνες.

“Εντός ολίγων ημερών ελπίζουμε να βρούμε συντρίμμια στο βυθό” είπε ο Αυστραλός επικεφαλής των ερευνών, απόστρατος Άνγκους Χιούστον μετά τα δυο νέα ηχητικά σήμερα που εντοπίστηκαν.

Το μαύρο κουτί αναμένεται να σταματήσει να εκπέμπει από μέρα σε μέρα, αφού πέρασε το διάστημα των 30 ημερών

Το ένα σήμα εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης και διήρκεσε πέντε λεπτά και 32 δευτερόλεπτα, ενώ ένα δεύτερο εντοπίστηκε χθες το βράδυ και διήρκεσε επτά λεπτά.
Το αυστραλιανό ερευνητικό πλοίο “Ocean Shield” είχε εντοπίσει δύο ηχητικά σήματα και το σαββατοκύριακο, το ένα με διάρκεια μεγαλύτερη των δύο ωρών και το άλλο περίπου 13 λεπτών.

“Θεωρώ ότι ερευνούμε στη σωστή περιοχή, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε οπτικά τα συντρίμμια του αεροσκάφους προτού επιβεβαιώσουμε ότι εδώ συνετρίβη η πτήση MH370”, δήλωσε ο Χιούστον στους δημοσιογράφους στο Περθ.

Όπως διευκρίνισε, τα νέα ηχητικά σήματα μπορεί να επιτρέψουν στις αρχές να περιορίσουν την έκταση της ζώνης ερευνών σε σημείο ώστε το μίνι μη επανδρωμένο υποβρύχιο Bluefin 21, το οποίο φέρει το “Ocean Shield”, να αναζητήσει πλέον στον βυθό τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Η πτήση MH370 είχε απογειωθεί στις 8 Μαρτίου από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο – Στο αεροπλάνο επέβαιναν 239 άνθρωποι

“Τώρα, ελπίζουμε ότι με τον εντοπισμό πολλών σημάτων θα περιοριστούμε σε μία μικρή περιοχή και αισιοδοξούμε ότι σε μερικές ημέρες θα μπορέσουμε να βρούμε κάτι στον βυθό”, συμπλήρωσε.

Η ανάλυση των δεδομένων που κατέγραψαν δορυφόροι οδηγεί τους υπεύθυνους των ερευνών στο συμπέρασμα ότι το Boeing 777 κατέπεσε σε μία απομακρυσμένη περιοχή στον Ινδικό Ωκεανό κοντά στο Περθ.

Οι έρευνες τώρα έχουν επικεντρωθεί σε μία ζώνη περίπου 2.261 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της συγκεκριμένης πόλης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο