Ώθηση για την επιτυχία των υποψηφίων του ΣΥΡΙΑΖΑ η παρουσία του Μανώλη Γλέζου στη Λέσβο

glezos 1

Στην παρακαταθήκη που έχουν αφήσει οι αγωνιστές που θυσίασαν την ζωή τους ανήμερα των ιστορικών αγώνων για την πρωτομαγιά αναφέρθηκε στο χαιρετισμό της η υποψήφια περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Αγλαΐα Κυρίτση κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του Σπύρου Τζόκα «Ο κύκλος των “μάταιων” πράξεων».

Στην τοποθέτησή της, η επικεφαλής της παράταξης «Βόρειο Αιγαίο – Γόνιμη Γραμμή», πραγματοποίησε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στους αγώνες που έχουν γίνει κατά τη διάρκεια της πρωτομαγιάς στην Ελλάδα, συνδέοντας αυτούς τους αγώνες με το περιεχόμενο του βιβλίου και τον πρωταγωνιστή του, τον Ναπολέοντα Σουκατζίδη ο οποίος ήταν ανάμεσα στους 200 αγωνιστές που εκτελέστηκαν στο σκοπευτήριο της Καισαριανής την 1η Μαΐου του 1944.

glezos 2

Οι δεκάδες πολίτες, που γέμισαν την αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, καθηλώθηκαν από την ομιλία του Μανώλη Γλέζου ενώ παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την αντίστοιχη του συγγραφέα Σπύρου Τζόκα.

Την εκδήλωση, που συνδιοργάνωσαν ο εκδοτικός οίκος «Εύμαρος», ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο» και η παράταξη «Βόρειο Αιγαίο – Γόνιμη Γραμμή», συντόνιζε ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού, Κώστας Αρβανίτης.

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο εκπρόσωπος των εκδόσεων, Πέτρος Κακολύρης ενώ το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο Στράτος Γεωργούλας, υποψήφιος δήμαρχος Λέσβου με την παράταξη «Ο Άλλος Δρόμος».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο