«Όταν οι μνήμες χαράζουν το αύριο…» Εκδήλωση τιμής στην δασκάλα Δέσποινα Ασλάνη

MESOTOPOS-48

Το Σάββατο 25 Απριλίου 7.00 μ.μ. ο Σύλλογος Μεσοτοπιτών Λέσβου «η Αναγέννηση» διοργανώνει στην αίθουσα του Συλλόγου (Εθνικής Αντίστασης 33-Δάφνη)  εκδήλωση τιμής στην δασκάλα Δέσποινα Ασλάνη, που προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στο χωριό μας με επίκεντρο τα 35 χρόνια (1934-1969) δουλειάς-προσφοράς στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση του Μεσότοπου. Βασική ομιλήτρια η συγχωριανή μας δασκάλα Μυρσίνη Κοντού.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει και «θύμησες μαθητών», που διαβάζει η Αγγελική Κοντού καθώς και προβολή διαφανειών σε επιμέλεια του Φώτη Βασίλογλου.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης έχει τίτλο: «Συζητάμε για το Λαογραφικό Μουσείο Μεσοτόπου» τιμώντας την συμβολή όλων των Μεσοτοπιτών στην κοινή προσπάθεια για ένα αναβαθμισμένο Λαογραφικό Μουσείο, αντάξιο της πλούσιας λαϊκής παράδοσης του χωριού.

MESOTOPOS-481

Ομιλητές:

  • Κασσιανή Πλατή, ιστορικός-μουσειολόγος, θέμα: «Διατύπωση βασικών μουσειολογικών αρχών και πρόταση έκθεσης για το Λαογραφικό Μουσείο Μεσοτόπου». (Διπλωματική Εργασία – «Μουσειακές Σπουδές» Πανεπιστήμιο Αθηνών.
  • Άρτεμις Δημ. Κωνσταντιδέλλη, φιλόλογος-λαογράφος, θέμα: «Λαογραφική συλλογή Μεσοτόπου. Κύτταρο πολιτισμού-μοχλός ανάπτυξης».

Θα γίνει αναφορά στην τριαντάχρονη ιστορική διαδρομή του Μουσείου με  προβολή διαφανειών σε επιμέλεια του Φώτη Βασίλογλου. Την εκδήλωση συντονίζει η Παναγιώτα Πλωμαρίτου, δασκάλα.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο