Ψηφίστε ΤΩΡΑ όλοι να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης για τους ήρωες του Αιγαίου!

nobel-eirinis-sto-aigaio

Σήμερα Κυριακή 31 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία συλλογής υπογραφών για να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους κατοίκους και εθελοντές των νησιών του Αιγαίου που άνοιξαν την αγκαλιά τους στους πρόσφυγες και έστειλαν μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που άγγιξε όλο τον πλανήτη.

Όπως αναφέρει το www.avaaz.org από την αρχή της προσφυγικής κρίσης, ψαράδες, νοικοκυρές, συνταξιούχοι, δάσκαλοι, εθελοντές, κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου… άνοιξαν την αγκαλιά τους και τα σπίτια τους σε πρόσφυγες πολέμου.

Και ενώ οι κυβερνήσεις συνεχίζουν να κρύβονται πίσω από φράχτες, οι αλληλέγγυοι νησιώτες είναι εκεί μέρα και νύχτα, με κρύο και καύσωνα, για να προσφέρουν στεγνά ρούχα, νερό, φαγητό και στέγη. Συχνά ρισκάρουν την ίδια τους τη ζωή για να σώσουν τους συνανθρώπους μας από τα κύματα.

Με τις πράξεις τους έπνιξαν το φόβο και το ρατσισμό σε ένα κύμα αλληλεγγύης και απέδειξαν ότι σε στιγμές κρίσης, στεκόμαστε ως μία, ενωμένη ανθρωπότητα. Τώρα έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να κάνουμε αυτό το μήνυμα να ακουστεί σε κάθε γωνιά του πλανήτη και να γίνει παράδειγμα.

Υπόγραψε τώρα το ψήφισμα, για να ζητήσουμε να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους ήρωες του Αιγαίου. Για να μετρήσει η στήριξή σου, πληκτρολόγησε το email σου και τα στοιχεία σου στο κουτί και πάτα «Υπογράφω». Αφού υπογράψεις, διάδωσέ το παντού μέσω email, Facebook και Twitter για να πιάσουμε το στόχο μας!

Την Κυριακή λήγει η προθεσμία και ακαδημαϊκοί κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου θα καταθέσουν τις υπογραφές μας στη Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ, μαζί με την υποψηφιότητα.

*Αυτή η εκστρατεία ξεκίνησε από δύο μέλη του Avaaz: την Αλκμήνη από το Ηράκλειο και τον Stephen από την Ουάσινγκτον.

Ας υπογράψουμε κι εμείς όλοι, ώστε οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου, να πάρουν αυτό που δικαιωματικά τους αξίζει.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή…

Κάντε ΚΛΙΚ ΕΔΩ και υπογράψτε…

Σχετικές δημοσιεύσεις

23 Άποψη για τα “Ψηφίστε ΤΩΡΑ όλοι να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης για τους ήρωες του Αιγαίου!”

  1. ΤΣΑΪΡΗΣ ΝΙΚΟΣ

    Οι κάτοικοι των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου έπραξαν,συνεχίζουν και θα συνεχίζουν να πράττουν το αυτονόητο,που είναι η αλληλεγγύη και η βοήθεια από άνθρωπο σε άνθρωπο.Δεν έχουν ανάγκη από κανένα βραβείο Νόμπελ,εκείνο που ζητούν είναι την έμπρακτη στήρηξη της πολιτείας,γιατί οι τοπικές οικονομίες τους θα υποστούν μεγάλο πλήγμα από την αναμενόμενη δραματική μείωση του τουριστικού ρεύματος προς τα νησιά τους.Και επειδή η επιβίωση τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό,ζητούν από το κράτος να σταθεί δίπλα τους με κάθε τρόπο,άμεσα και ουσιαστικά.Τα βραβεία δεν θα δώσουν δουλειά και ψωμί σε κανέναν.Αυτή η ηλίθια φαρσοκομωδία με το Νόμπελ πρέπει να τελειώσει επιτέλους!!!

Αφήστε ένα σχόλιο