Χ. Αθανασίου: “Επανεξετάστε την επιβολή του 23% ΦΠΑ στα φροντιστήρια”

fpa 23

Ο Βουλευτής Ν.Λέσβου και πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπος Αθανασίου, συνυπέγραψε και κατέθεσε ερώτηση μαζί με άλλους Βουλευτές της Ν.Δημοκρατίας, προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, με θέμα «την επανεξέταση της επιβολής ΦΠΑ 23% στα φροντιστήρια».

      Οι Βουλευτές τόνισαν , ότι η εκτίναξη του ΦΠΑ στα φροντιστήρια όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, εκμάθησης ξένων γλωσσών και ηλεκτρονικών υπολογιστών, από 0 στο 23% είναι μία φορολογική επιβάρυνση που θα αποδειχθεί δυσβάσταχτη για την ελληνική κοινωνία. Αντί να επενδύουμε στη γνώση και να δώσουμε περισσότερα εφόδια στα παιδιά, δημιουργούμε προσκόμματα για την πρόσβαση στην εκπαίδευση  και την καθιστούμε απρόσιτη για τους οικονομικά ασθενέστερους. Η επιβολή του ανώτατου συντελεστή ΦΠΑ θα αυξήσει τα δίδακτρα και θα ανατρέψει τους οικογενειακούς προγραμματισμούς ,στερώντας από μεγάλο αριθμό παιδιών τη δυνατότητα επιπλέον μόρφωσης.

Οι θιγόμενοι επαγγελματικοί κλάδοι θα οδηγηθούν σε συρρίκνωση είτε λόγω της απώλειας πελατών είτε λόγω της απορρόφησης του φόρου που θα οδηγήσει σε δραματική μείωση των εσόδων τους και μοιραία στην απώλεια θέσεων εργασίας.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε να επανεξετάσετε άμεσα το μέτρο της επιβολής ΦΠΑ 23% στα φροντιστήρια.

-Η επιβολή ΦΠΑ  23% στα κέντρα εκπαίδευσης είναι συμβατή με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο