Χρ. Καλογήρου: “Να προχωρήσει η χρηματοδότηση για τον οδικό άξονα Καλλονής – Πέτρας”

odikos aksonas 

Τη χρηματοδότηση του έργου για την κατασκευή του νέου οδικού άξονα «Καλλονή – Πέτρα» από το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2014 – 2020, αιτήθηκε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου με επιστολή που απέστειλε χθες στον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη, ζητώντας παράλληλα σχετική συνάντηση ενημέρωσης για το θέμα.

Στην επιστολή της η Περιφερειάρχης τονίζει την αναπτυξιακή σημασία του έργου, δεδομένου ότι η επαρχιακή οδός Καλλονή – Πέτρα είναι ένας βασικός οδικός άξονας για το νησί της Λέσβου που συνδέει τη Μυτιλήνη και την κεντρική Λέσβο με την Πέτρα και τη Μήθυμνα, περιοχές που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση στο νησί, ενώ στην περιοχή της Πέτρας από το Σεπτέμβριο του 2014 έχει εγκριθεί και λειτουργεί Πύλη Εισόδου (Schengen), με αποτέλεσμα η τουριστική κίνηση να αυξηθεί περαιτέρω.

Η μελέτη για την κατασκευή του νέου οδικού άξονα Καλλονή – Πέτρα ξεκίνησε το 2002 και μετά από σημαντική καθυστέρηση έχει ολοκληρωθεί και εγκριθεί από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Χρ. Καλογήρου: “Να προχωρήσει η χρηματοδότηση για τον οδικό άξονα Καλλονής – Πέτρας””

  1. ευστρατιος

    ΤΩΡΑ το καταλάβατε οτι είναι ο ποιος βασικός άξονας του νησιου;;;;;; όταν υπήρχε ο πακτωλος χρημάτων
    Απο διάφορα προγράμματα που ησασταν;;;;;;ΤΩΡΑ πια πέταξε το πουλί της ανάπτυξης….φτιχναμε
    μουσεία και διάφορα πολιτιστικά κέντρα…..στις διάφορες υπηρεσίες δεν υπάρχει κάποιος που να εχει σπουδάσει πανω στο αντικείμενο του τουρισμού???????το κράτος φτιάχνει υποδομές και έρχονται οι ιδιώτες
    και συμπληρώνουν την αναπτυξη…..το μέιλ στην διάθεση κάθε αρμοδιου

Αφήστε ένα σχόλιο