Χουλουσί Ακάρ: “Η Ελλάδα προσπαθεί να δημιουργήσει αρνητική εικόνα για την Τουρκία”

Τον ισχυρισμό ότι η Αθήνα προσπαθεί να δημιουργήσει μια αρνητική εικόνα για την Τουρκία διατύπωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, προσθέτοντας πως η Άγκυρα θα συνεχίσει να προστατεύει αυτά που χαρακτήρισε δικαιώματα και συμφέροντά της στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσουμε να προστατεύουμε και να διατηρούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, καθώς και στην Κύπρο», δήλωσε ο Ακάρ στη διάρκεια επίσκεψής του στο υποβρύχιο Piri Reis, ένα από τα έξι της κατηγορίας Reis που διαθέτει η Τουρκία.

Ο ίδιος πρόσθεσε απευθυνόμενος στο πλήρωμα του υποβρυχίου πως «σημαντικά και εκτεταμένα καθήκοντα» αναμένουν το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό στην ερχόμενη περίοδο.

Ο Ακάρ, μολονότι υπογράμμισε την ανάγκη για διάλογο για να ξεπερασθούν οι εντάσεις με ειρηνικά μέσα, ισχυρίσθηκε πως η Αθήνα προσπαθεί να δημιουργήσει μια αρνητική εικόνα για την Τουρκία χρησιμοποιώντας όρους όπως «νεοοθωμανισμός, αναθεωρητισμός και επεκτατισμός». Η Τουρκία, είπε, απευθύνει έκκληση για συναντήσεις διαβουλεύσεων με την Ελλάδα και για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. «Δεν έρχονται. Εντούτοις μας συκοφαντούν με κάθε τρόπο, με ψευδείς και αστήρικτους ισχυρισμούς», ισχυρίσθηκε ο τούρκος υπουργός.

Ο Ακάρ μίλησε επίσης για κόκκινη γραμμή σε ό,τι αφορά οποιαδήποτε επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο.

Ο ίδιος ισχυρίσθηκε εντούτοις πως η Τουρκία δεν απειλεί κανέναν και δεν έχει απειλήσει την Ελλάδα, αλλά αποτελεί μάλλον «έναν ισχυρό, αξιόπιστο και αποτελεσματικό σύμμαχο».

Αναφερόμενος στην κατεχόμενη από την Τουρκία βόρεια Κύπρο, ο Ακάρ δήλωσε πως η Άγκυρα συνεχίζει τις προσπάθειές της για την επίσημη διεθνή αναγνώριση του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους.

«Λέμε στην Ελλάδα να μην κάνει λάθος υπολογισμούς και να μην επιλέξει λάθος μονοπάτια, αλλά να διδαχθεί από την ιστορία», πρόσθεσε ο Χουλουσί Ακάρ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο