Χαρ. Αθανασίου: “Ερωτηματικά για τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης στο νέο νομοσχέδιο…”

athanasiou-dikastirio

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας,κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, με αφορμή το πρόσφατο νομοσχέδιο του Υπ. Δικαιοσύνης, δήλωσε τα ακόλουθα:

“Το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, όπως διαμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια, είναι επαρκές και για την αντιμετώπιση κρατουμένων με αναπηρία και για την ικανοποίηση της αντεγκληματικής πολιτικής της Πολιτείας.

Ήδη η κυβέρνηση δια του αρμοδίου Υπουργού Δικαιοσύνης, στις προγραμματικές της δηλώσεις, δεσμεύτηκε για διάλογο με όλους ακόμη και με τους κουκουλοφόρους. Σήμερα νομοθετεί υπό την πίεσή τους.

Το σχέδιο νόμου, που τέθηκε αρχικά σε διαβούλευση για μόλις 2,5 ημέρες και κατόπιν αντιδράσεων αυτή παρατάθηκε για μία εβδομάδα, προχωρεί στην κατάργηση των καταστημάτων κράτησης τύπου Γ, και ρυθμίζει αποσπασματικά σημαντικές διατάξεις του ΠΚ και του ΚΠΔ εισάγοντας τροποποιήσεις που αφορούν κρατούμενους με αναπηρία.

Δεδομένου ότι η διαδικασία αναθεώρησης των κωδίκων αυτών είχε από καιρό εκκινήσει, προκαλεί ερωτηματικά η σπουδή της κυβέρνησης να εισάγει τώρα ρυθμίσεις που υπό την παρούσα συγκυρία, ακόμη και αν δεν θεωρηθούν φωτογραφικές, αντανακλούν τη διάθεση της κυβέρνησης όχι απλώς να συνομιλήσει, αλλά και να ανταποκριθεί στα αιτήματα των καταδικασθέντων μελών της 17 Ν και των υποστηρικτών τους.”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο