Χαράλαμπος Αθανασίου: “Αθλιοτήτων….συνέχεια από τον κ. Βαξεβάνη…”

athanasiou-vajevanis

Με δήλωση που έστειλε στα μέσα ενημέρωσης ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, απαντά στο νέο άθλιο δημοσίευμα – όπως το χαρακτηρίζει ο ίδιος του Κώστα Βαξεβάνη – στο οποίο αναφέρεται ότι απένειμε Χάρη σε καταδικασμένους εμπόρους ναρκωτικών.

Σας παραθέτουμε τη δήλωση του κ. Αθανασίου, επισημαίνοντας από την πλευρά μας μία μόνο απορία μας…

Ο Κώστας Βαξεβάνης είναι συμπατριώτης του Χαράλαμπου Αθανασίου και όπως μάλιστα έχει γράψει ο ίδιος, είναι φίλοι και έχουν πιει πολλές φορές μαζί ούζο…

Πως τώρα στα καλά καθούμενα, γράφει συνέχεια για “αποκαλύψεις και παρανομίες” του Υπουργού Δικαιοσύνης;

Τώρα τα πληροφορήθηκε όλα τα πεπραγμένα του Χαράλαμπου Αθανασίου;

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει κάτι τέτοιο…

Τόσα χρόνια φίλοι κι από το ίδιο χωριό, όλοι καταλαβαίνουμε ότι ο καθένας γνωρίζει το ποιόν του άλλου…

Την απορία αυτή έχει όλος ο κόσμος και θέλει να μάθει όλη την αλήθεια, για τις “αποκαλύψεις” του Κώστα Βαξεβάνη…

Η ΔΗΛΩΣΗ

Του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Κου Χαράλαμπου Αθανασίου

 Αθλιοτήτων….συνέχεια

            “Μετά την κατάρρευση των ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών περί δήθεν «ψευδούς δηλώσεως του πόθεν έσχες μου», το οποίο έχει ελεγχθεί από το 2007 τέσσερις φορές από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, Υπουργούς Δικαιοσύνης και αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο κ. Βαξεβάνης και οι εντέχνως κρυπτόμενοι υποβολείς του, κατέφυγαν, σε νέο άθλιο δημοσίευμα ότι δήθεν, ως Υπουργός Δικαιοσύνης, απένειμα Χάρη σε καταδικασμένους εμπόρους ναρκωτικών. Μάλιστα, η εμπάθεια τους έφθασε στο σημείο να περιλάβουν στο δημοσίευμα περιπτώσεις που είχαν αποσταλεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από προκατόχους μου.

Ως γνωστόν ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν απονέμει χάρη. Οι εμπνευστές και ο ανωτέρω συντάκτης του άθλιου αυτού δημοσιεύματος, γνωρίζουν και πολύ καλά μάλιστα, ότι η απονομή Χάρης σε πολίτες, που έχουν καταδικαστεί, αποτελεί, αποκλειστικά, συνταγματικό προνόμιο του Προέδρου της Δημοκρατίας, το οποίο ασκεί, αφού προηγηθεί απόφαση του Συμβουλίου Χαρίτων, το οποίο αποτελεί σημαντικό θεσμό του Κράτους Δικαίου και συγκροτείται από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, τέσσερις ανώτερους δικαστικούς λειτουργούς και δύο υπηρεσιακούς παράγοντες.

Τη γνωμοδότηση αυτή διαβιβάζει υποχρεωτικά προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Υπουργός της Δικαιοσύνης, ακόμη και όταν διαφωνεί με αυτή.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κυριαρχικά, αποφασίζει αν θα δοθεί ή όχι χάρη, ότε και εκδίδεται σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Όσον αφορά τα περί μη πληρωμής του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε(χαρατσιού) για υπόγεια μη ηλεκτροδοτούμενη αποθήκη μισθωμένη στο Δήμο, τέτοια υποχρέωση για τον ιδιοκτήτη δεν υπάρχει, σύμφωνα με το άρθρο 53 του Ν.4021/2011.

Η προσωπική διαδρομή, το έργο και η ακεραιότητα μου είναι γνωστά σε όλους και τέτοιου είδους επιθέσεις ούτε με πτοούν ούτε θα ανακόψουν το έργο μου στο Υπουργείο.

Για όλες τις συκοφαντίες του κ. Βαξεβάνη και των συνεργατών του θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη.”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο