Φώτης Μουστακέλλης: “Ο Γιάννης Συνάνης έφτιαξε το σπίτι της “Κυψέλης” (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μία συνέντευξη μέσα από την καρδιά του, που παραχώρησε ο επίτιμος Πρόεδρος της “Κυψέλης” Φώτης Μουστακέλλης στη Μαρία Χαδεμένου, αποκαλύπτει 15 και πλέον χρόνια μετά πως ο Σύλλογος ΑΜΕΑ “ΚΥΨΕΛΗ” απέκτησε τη δική του ιδιόκτητη στέγη.

Ο Φώτης Μουστακέλλης ήταν επί σειρά ετών Πρόεδρος της “ΚΥΨΕΛΗΣ” και έχει προσφέρει ακόμα και μέχρι τώρα και την ψυχή του για τα παιδιά αυτά.

Όπως ο ίδιος αποκαλύπτει τα παιδιά της “ΚΥΨΕΛΗΣ” δεν είχαν δικό τους σπίτι με αποτέλεσμα να βρίσκονται συνεχώς στα ενοίκια και να στεγάζονται σε ακατάλληλα κτίρια για τις ειδικές ανάγκες που χρειάζονται.

Όσες πόρτες κι αν είχε χτυπήσει ο Φώτης Μουστακέλλης δεν έβρισκε ανταπόκριση από πουθενά.

Μέχρι την ημέρα που ο Γιάννης Συνάνης περνώντας από την τότε στέγη των παιδιών της “ΚΥΨΕΛΗΣ” μέσα σε ένα ημιυπόγειο έμαθε για το πρόβλημα αυτό.

Τότε είπε στον Φώτη Μουστακέλλη ότι θα διοργανώσει έναν Τηλεμαραθώνιο προκειμένου να συγκεντρώσει τα 200.000 ευρώ που χρειαζόντουσαν για να φτιαχτεί το “ΣΠΙΤΙ της ΚΥΨΕΛΗΣ”.

Ο Φώτης Μουστακέλλης δεν τον πίστεψε γιατί τα λεφτά ήταν πολλά και θα ήταν πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο να συγκεντρωθούν.

Ο Γιάννης Συνάνης ξεκίνησε τότε τον αγώνα φέρνοντας γνωστά αστέρια της τηλεόρασης και του τραγουδιού διοργανώνοντας στο Δημοτικό Θέατρο της Μυτιλήνης έναν “Τηλεμαραθώνιο για το Σπίτι της Κυψέλης” μέσα από την Τηλεόραση Μυτιλήνης.

Και όχι μόνο συγκέντρωσε το ποσό που είχε βάλει σαν στόχο το οποίο υπερκάλυψε αλλά βρέθηκαν πολύ ευεργέτες που έδωσαν και διάφορα υλικά – έπιπλα, ηλεκτρολογικό υλικό, υπολογιστές κλπ – με αποτέλεσμα σε λίγο καιρό τα παιδιά της “ΚΥΨΕΛΗΣ” να έχουν επιτέλους το δικό τους κατάλληλο για τις δικές τους συνθήκες χώρο.

15 και πλέον χρόνια μετά ο Φώτης Μουστακέλλης αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο στη Μαρία Χαδεμένου που τόσα χρόνια ο Γιάννης Συνάνης δεν ήθελε να ακουστεί προς τα έξω.

Και 15 ολόκληρα χρόνια ο Φώτης Μουστακέλλης κρατούσε μία εικόνα του Ταξιάρχη την οποία ο ίδιος φιλοτέχνησε και την δώρισε στον Γιάννη Συνάνη για να τον προστατεύει.

Δείτε τη συγκινητική συνέντευξη του Φώτη Μουστακέλλη στη Μαρία Χαδεμένου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο