«Φασιστοειδή» χτύπησαν το γιο μου, καταγγέλλει ο φωτογράφος Δημήτρης Μεσσίνης

metanastes-mesinis

Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία -με φωτογραφικά ντοκουμέντα- του γνωστού φωτογράφοπυ του Associated Press, Δημήτρη Μεσσίνη, για «φασιστοειδή» που χτύπησαν το γιο του, Άρη Μεσσίνη.

Σε ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο Δημήτρης Μεσσίνης γράφει:

«Φασιστοειδή ντυμένα ναυαγοσώστες… Θαυμάστε τους

mesinis

Χτύπησαν τον Αρη Μεσσίνη χωρίς έλεος γιατί ασκούσε ελεύθερα και σε δημόσιο χώρο το επάγγελμά του (φωτογράφιζε άφιξη προσφύγων)… Ο φουσκωτός (που έσπασε και την μηχανή που κατέγραψε αυτές τις εικόνες) κρατείται ήδη. Οι υπόλοιποι κρυμμένοι στα λαγούμια να γλιτώσουν το αυτόφωρο… Δυστυχώς όπως είπα δεν φαίνεται η συνέχεια διότι η κάμερα καταστράφηκε και η φωτογράφος χτυπήθηκε επίσης…».

mesinis 2

Το περιστατικό σημειώθηκε στη Λέσβο, ενώ οι φωτογραφίες ανήκουν στη Nicole Tung, που κατέγραψε το περιστατικό.

mesinis 1

Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΟΠΩΣ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK ΑΠΟ ΤO

lifeguard Hellas training center – Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυαγοσωστών

<<ΟΤΑΝ Η ΚΑΜΕΡΑ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΧΡΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΠΛΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΦΙΟΖΩΝ.>>
“Γιατι η κάμερα δεν φαίνεται σαν όπλο..”
ΟΤΑΝ Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ…
Άλλη μια άφιξη βάρκας, ανθρώπων κατατρεγμένων και σε μέγιστη δυσκολία στη ζωή τους. Όλα πήγαν καλά και πήγαν στις τέντες που εχουν στήσει οι εθελοντές για να τους φορέσουν στεγνά ρούχα, και να τους δώσουν να φάνε και να πίνουν ένα ζεστό τσάι, κι εμείς τακτοποιούσαμε τις βάρκες μας και μαζεύαμε τα πεταμένα σωσίβια και τα πράγματα τους.
Οι γυναίκες άλλαζαν μαζί με τα παιδιά στην τέντα που έχει στηθεί για αυτές. Οι άντρες βέβαια ειναι ξεχωριστα.
Τουε ένας φωτογράφος έβαλε την κάμερα μεσα στην σκηνή των γυναικών και άρχιζε να φωτογραφίζει.Οι Σύριοι αμέσως έβαλαν τις φωνές, προσβεβλημένοι στο μέγιστο.
Ο φωτογράφος τους απάντησε ” εδώ δεν ειναι Συρία, ειναι Ευρωπη και θα κάνω οτι θέλω”
Έλεγε συνεχώς συγκεκριμένες φράσεις και υπάρχουν δεκάδες μάρτυρες που τα ακουγαν: ” This is not your fucking country” και ” This is Greece and I do what I want”
Μεσολάβησαν οι εθελοντές που έντυναν τους ανθρώπους αυτούς, να φύγει. Τους αναπάντησε οτι εδώ ειναι Ελλαδα και δεν θα των διώξει κάνεις. Η ένταση όμως είχε μολις ξεκινήσει και ολοι μαζί τον έσπρωχναν και τον έδιωχναν με φωνές. Δεν έφευγε.
Μεσολάβησε ένας ηλικιωμένος σεβάσμιος κύριος απο όλους, υπεύθυνος μιας πολύ μέγαλης ομάδας γιατρών, που παρακολουθήσε την καταστάση που είχε ξεφύγει ήδη. Σαν μπράβος τον έσπρωξε βρίζοντας και αυτόν.
Εμείς μέχρι τότε είμασταν ακομα στις βάρκες μας.
Μπήκαν στη μέση οι ναυαγοσώστες να ηρεμήσουν την κατάσταση και άρχισε να προσβάλει και να βρίζει και αυτούς με απίστευτες βρισιές και χαρακτηρισμούς, ενώ είχε έρθει ήδη στα χέρια με διάφορους.
Έναν ναυαγοσώστη τον έσπρωξε και μπήκα ανάμεσα.
Προσπάθησα να τους χωρίσω και μου χτύπησε τα χέρια λέγοντας μου ” μη με ακουμπάς θα σε γαμ.. κι εσένα ” δεν έδωσα σημάςια. . Προσπαθούσα να τον απομακρύνω
Για να λήξει το περιστατικό. Ηταν αδύνατον.. Ηταν εκτός εαυτού. Ένα άνθρωπος μαινόμενος εναντίων όλων,να βρίζει και να χυδαιολογεί ασταμάτητα.
Μάθαμε όμως μετα οτι συνεχώς συμπεριφέρεται ετσι. Στο σημείο που έχει βάση τον γνωρίζουν ολοι για την συμπεριφορά του αυτή. Έφτασε στη σημείο να αποκαλεί βλάκες και άχρηστους τους εθελοντές ενώ προπηλάκισε μέχρι και έναν Αφγανό! που πουλάει φαλαφελ στην περιοχή. Εμείς δεν τον γνωρίζαμε τον κύριο πριν,καθώς η βάση μας ειναι πολλά χλμ μακριά. Τον μάθαμε μετα το περιστατικό τραμπουκισμού.
Μας απειλούσε πως θα μας βγάλει στα ΜΜΕ και οτι έχει φωτο για όλα αυτα κλπ κλπ.
Όλα αυτα δεν ξεπλένονται όμως με μια φωτο με μωρό στα χέρια..

Σπυρος Μητριτσακης
Έφτασε στο σημείο να κάνει μύηση στον υπεύθυνο των γιατρών της μεγαλύτερης οργάνωσης στο νησί.
Έναν άνθρωπο αξιοσέβαστο 60-70 ετών
Ολοι εχουν άδικο εκτός αυτόν… !!

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

17 Άποψη για τα “«Φασιστοειδή» χτύπησαν το γιο μου, καταγγέλλει ο φωτογράφος Δημήτρης Μεσσίνης”

Αφήστε ένα σχόλιο