Υπό κατάληψη από σήμερα το πρωί το ΓΕΛ και το Γυμνάσιο της Πέτρας…

gimnasio-petras-katalipsi

ΤΟ ΓΕΛ & ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΤΡΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ :

Γυμνάσιο Πέτρας : Οι μαθητές του Γυμνασίου Πέτρας δηλώνουν :
α) Συμπαραστέκονται στον αγώνα μαθητών όλης της χώρας καθώς μάλιστα σύντομα  θα έρθουμε και εμείς αντιμέτωποι με το απαράδεκτο “Νέο Λύκειο”.

β) Διαφωνούμε απόλυτα με τη συνγχώνευση τμημάτων που υποβαθμίζουν την ποιότητα του μαθήματος.
γ) Η υποκρισία αυτών που διοικούν την εκπαίδευση και σχεδιάζουν “Νέα Λύκεια” φαίνεται από την έλλειψη καθηγητών που αντιμετωπίσαμε πρόσφατα στο Γυμνάσιο μας με αποτέλεσμα να χαθούν πάρα πολλές διαδακτικές ώρες.
Το προεδρίο του 15μελούς.
Λύκειο Πέτρας : Μετά από συνέλευση του 15μελούς συμβουλίου του Λυκείου Πέτρας αποφασίστηκε να γίνει κατάληψη.
Ο μαθητές της πρώτης και της δευτέρας Λυκείου διαμαρτύρονται :
α) για το νέο αυταχρικό “εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο οδηγεί στο διωγμό των μαθητών από τα Γενικά Λύκεια και τους ωθεί στην απλήρωτη μαθητεία, πέραν του γεγονότος ότι εφαρμόζεται χωρίς κανέναν προγραμματισμό. Είναι ενδεικτικό ότι στο Λύκειο μας, τη σχολική χρονιά 2013-2014, έμειναν ανεξετασταίοι το 64% περίπου των μαθητών της Α’ Λυκείου.
β) την έλειψη σχολικών βιβλίων (πολιτική παιδεία Α’ και Β’ Λυκείου και κοινωνικές επιστήμες), τα οποία δεν έχουν ακόμη μοιραστεί.
γ) την απαράδεκτη καθυστέρηση  συμπλήρωσης του καθηγητικού δυναμικού. Είναι ενδεικτικό ότι όλοι αυτοί που διοικούν την εκπαίδευση, κωφένουν στην απίστευτη ανικανότητα τους, που απεικονίζεται στο γεγονός ότι απο 11/09/2014 έως σήμερα, έχουμε χάσει εξαιτίας του και της έλειψης καθηγητών, 120 ώρες μαθημάτων θετικών επιστημών!
δ) τον εκτεινόμενο αυταρχισμό σε όλο το εκπαιδευτικό σύστημα (και στο δικό μας σχολείο!)
    Οι μαθητές της τρίτης Λύκειου, δήλωσαν ότι συμπαρίστονται σα αιτήματα της Α’ και Β’ Λυκείου, τα οποία και θεωρούν δίκαια. Δεδομένου όμως, του αυταρχικού νόμου, που τους χρεώνει αδικαιολόγητα με απουσίες, ποινικοποιώντας τους αγώνες τους , δηλώνουν ότι έχουν πρόθεση να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους, όμως αυτο δεν καθίστανται δυνατό, λόγω της κατάληψης. Δεν είναι δυνατό όμως να μας υποχρεώνετε να λειτουργήσουμε ως μηχανισμός διάλυσης κοινωνικών αγώνων των συμμαθητών μας.Το προεδρίου του 15μελούς.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο