Υπό βροχή ο 5ος Διαγωνισμός Ψαρέματος Καλαμαριού στη Θερμή…

kalamari

Κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή 7/9/2014 ο Διαγωνισμός Ψαρέματος καλαμαριού, που διοργάνωσε και εφέτος ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Λουτροπόλεως Θερμής.

Μια καταρρακτώδης βροχή το μεσημέρι δεν στάθηκε εμπόδιο στην υλοποίηση της εκδήλωσης. Δεκαέξι σκάφη αναχώρησαν κανονικά στις 5 το απόγευμα, αλλά μετά από μια ώρα άρχισε πάλι να βρέχει.

Οι διαγωνιζόμενοι δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν να ψαρεύουν και μάλιστα με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Αυτό φάνηκε κατά την παράδοση των αλιευμάτων στην επιτροπή του διαγωνισμού.

Συνολικά αλιεύτηκαν 17,350 κιλά καλαμάρια και τα βραβεία απονεμήθηκαν το πρώτο στους Π. Κλειώτη και Θ. Μουστάκα που αλίευσαν 2,475 κιλά, το δεύτερο στον Νικόλαο Καραγιάννη που αλίευσε 16 καλαμάρια και το τρίτο στους Παναγιώτα και Γιώργο Γιαννάκα που αλίευσαν το μεγαλύτερο καλαμάρι βάρους 725 γρ.

Στη συνέχεια ακολούθησε γλέντι μπροστά στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου στο λιμανάκι της Θερμής. Τα καλαμάρια ψητά στα κάρβουνα προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους μαζί με άλλους μεζέδες και ούζο.

Μια νέα ξαφνική μπόρα τις πρώτες πρωινές ώρες  διέκοψε το χορό και το γλέντι.  Παρ’ όλα αυτά όλοι έφυγαν ικανοποιημένοι με την ευχή και την υπόσχεση να επαναληφτεί η εκδήλωση και την επόμενη χρονιά.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο