Υποψηφιότητα του Λέσβιου Νεκτάριου Βακάλη στο Δήμο Δάφνης-Υμηττού

nektarios-vakalisΗ υποψηφιότητα ενός ικανότατου συμπατριώτη μας, του Νεκτάριου Βακάλη, στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, στο Δήμο Δάφνης-Υμηττού, αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον για τους Λέσβιους των Αθηνών.

Διαβάστε την ανοικτή επιστολή του Νεκτάριου Βακάλη, με την οποία απευθύνεται προς τους συμπατριώτες μας:

“Αγαπητοί συμπατριώτες, στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, αποδεχόμενος την πρόταση-πρόσκληση του δημάρχου Δάφνης-Υμηττού Μιχάλη Σταυριανουδάκη θα είμαι υποψήφιος για το δημοτικό συμβούλιο με το συνδυασμό «Η πόλη μας αξίζει! Δάφνη-Υμηττός».

Η πρόταση είχε γίνει ήδη από το περασμένο έτος, όταν παραμονές Χριστουγέννων, πήγαμε ως σύλλογος Μεσοτοπιτών στη Δάφνη, για να πούμε τα κάλαντα (για πρώτη φορά επιχειρήθηκε να τα πει ο σύλλογος εκτός αίθουσας), στο δήμαρχο, στους δημοτικούς συμβούλους και υπαλλήλους. Εκεί μετά την πολύ όμορφη στιγμή όπου παιδιά του συλλόγου ερμήνευσαν το έθιμο με τα σαντούρια τους, ο κύριος Σταυριανουδάκης, γνωρίζοντας τη δουλειά μας και το ανιδιοτελές μας φιλότιμο για τον τόπο μας και τον πολιτισμό, μου έκανε την πρόσκληση έτσι ώστε να συμβάλλω και στα τοπικά θέματα πολιτισμού. Είναι αλήθεια ότι δεν περίμενα κάτι ανάλογο και τόσο νωρίς από την ημερομηνία των εκλογών και επιφυλάχθηκα να του απαντήσω…

Εξετάζοντας τα δεδομένα και αφού, πέρα της δικής μου γνώσης, έλαβα θετικές μαρτυρίες για το ήθος του από πολλούς πολίτες και δρώντες (και συγχωριανούς μας) στην ευρύτερη περιοχή του ενιαίου δήμου αποφάσισα αρχές Μαρτίου να είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο ψηφοδέλτιό του.

Το θεωρώ πρόκληση να συμμετέχω στις δημοτικές εκλογές σε μια περιοχή που δρω εθελοντικά μαζί με πολλούς άλλους συγχωριανούς μας τα τελευταία 15 χρόνια. Πιστεύω ότι μπορώ να συμβάλλω και γω στην περιοχή «μπολιάζοντας» με περισσότερα «εργαλεία» και δυνατότητες όλα αυτά που με επιτυχία, καταφέραμε σε επίπεδο συλλόγου και χωριού. σε θέματα Πολιτισμού, Εθελοντισμού, Αλληλεγγύης και Περιβάλλοντος έτσι ώστε, να ριζώσουν βαθύτερα και για περισσότερους.

Είναι επίσης πρόκληση να διεκδικήσω τη ψήφο των πολιτών της Δάφνης και του Υμηττού, όταν και είναι γνωστό, δεν έχω αυτόματα και αυτονόητα «σίγουρες ψήφους», από τις επαγγελματικές μου συναναστροφές ή από τη δεξαμενή των συγχωριανών μας και συμπατριωτών μας ,οι οποίοι είναι ελάχιστοι στην ευρύτερη περιοχή (ζήτημα αν μετρώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού).

Είναι πολύ σημαντικό για μένα να ξέρω ότι η πρόσκληση του δημάρχου δεν έχει να κάνει με τις πόσες ψήφους μπορώ να φέρω αλλά με την πρόταση που μπορώ να καταθέσω και το έργο που μπορώ να επιτελέσω.

Παραμένοντας ενεργός στην καθημερινότητα του συλλόγου, στον οποίο δεν έβαλα υποψηφιότητα τον Φεβρουάριο λόγω του ενδεχόμενου της εκλογικής καθόδου στο δήμο αλλά και για λόγους ανανέωσης και δραστηριοποίησης άλλων, ζητώ την κατανόησή σας αλλά και την υποστήριξή σας με τον καλό σας λόγο και τη μαρτυρία σας για τον τρόπο που και εμείς οι Μεσοτοπίτες έχουμε μάθει να προσφέρουμε και να τιμάμε εκείνους που μας ορίζουν και μας τοποθετούν σε κάθε θέση.

Επίσης να ευχαριστήσω τις αρκετές προτάσεις υποψηφίων δημοτικών συνδυασμών από Ηλιούπολη και Λέσβο αλλά θα ήταν ανέντιμο και ανήθικο να ανταποκριθώ στα δελεαστικά ομολογουμένως καλέσματα, όταν είχα ήδη δεσμευθεί στην παραπάνω πρόταση.

Ειδικά για τη Λέσβο, για την οποία οι Λέσβιοι της Αττικής, μέσω της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων, με έχουν αντιπρόσωπό τους και αντιπρόεδρό τους από τον περασμένο Μάιο, κάτι που θα έπρεπε να εγκαταλείψω σε μια τέτοια υποψηφιότητα.

Επίσης θα ήταν τουλάχιστον οξύμωρο, ο άνθρωπος που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας διάσπασης του δήμου Λέσβου σε παραπάνω δήμους, να στοιχηθεί σε ψηφοδέλτιο για όλο το νησί.

Καλή επιτυχία σε όλους τους συμπατριώτες και συγχωριανούς μας υποψηφίους σε όλη την Ελλάδα και να ευχηθώ, όπως το έκανα και το 2010, αυτό το Λεσβιακό χρώμα και ο πολιτισμός που όλοι επαινούμε και υπηρετούμε, να βρει γόνιμο έδαφος σε όλες τις διοικήσεις των δήμων και των περιφερειών και να διαδοθεί περισσότερο.

Σας προτείνω και σας καλώ να τους υποστηρίξετε για να αποκτήσουν και να αποκτήσει και ο γενέθλιος τόπος μας ισχυρότερη φωνή και αντιπροσώπευση σε κάθε γωνιά της επικράτειας.

Ψηφίστε πρωτίστως ικανούς ανθρώπους και συνυπολογίστε και το κριτήριο της κοινής μας καταγωγής.”

Νεκτάριος Βακάλης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο