Υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΣΑΤ ο γνωστός δημοσιογράφος Αντώνης Αντωνόπουλος

antonopoulos-psat

Ένας καλός φίλος, που έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του στο χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας, ο Αντώνης Αντωνόπουλος, θα δώσει μία ακόμα μάχη σε λίγες ημέρες, προκειμένου να πάρει την εντολή των συναδέλφων του, για να συνεχίσει μέσα από τη συνδικαλιστική του πορεία να βοηθήσει τον ΠΣΑΤ.

Επαγγελματίας δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ και επί τρεις συνεχόμενες θητείες επανεκλεγείς στο Δ.Σ του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (Π.Σ.Α.Τ), όντας Α΄ Αντιπρόεδρος του σωματείου, θα είναι υποψήφιος πρόεδρος στις προσεχείς εκλογές, που θα πραγματοποιηθούν στις 6 Μαρτίου, για την περιφέρεια και στις 9 Μαρτίου στο Λεκανοπέδιο Αττικής.

Σε δήλωση του σχετικά με την υποψηφιότητα του ο υποψήφιος πρόεδρος, επισήμανε τα εξής:

«Υπηρετώ  εδώ και μια 10ετία τον ΠΣΑΤ προσφέροντας καθημερινά τις υπηρεσίες μου στο σύνδεσμο μας. Απέκτησα μεγάλη γνώση και εμπειρία σχετικά με την λειτουργία  και την διοίκηση του. Δεν είναι αυτοσκοπός για μένα η προεδρία του ΠΣΑΤ, αλλά επιτακτική ανάγκη και υποχρέωση. Αποφάσισα να κατέλθω στις προσεχείς εκλογές διεκδικώντας την προεδρία του συνδέσμου με στόχο την σωτηρία και ριζική αναβάθμιση του. Ο ΠΣΑΤ η θα αλλάξει ριζικά η θα βάλλει λουκέτο.

Δυστυχώς στην τελευταία θητεία η προεδρία του κ. Σωτήρη Τριανταφύλλου, υποβάθμισε τον ρόλο που είχε και θα πρέπει να έχει ο ΠΣΑΤ. Κατέστησε τον ΠΣΑΤ υποκατάστημα ,και τον συρρίκνωσε σε δράσεις που στην ουσία εξυπηρετούσαν προσωπικές του φιλοδοξίες και μικροσυμφέροντα  μιας μικρής «παρέας»3-4  που τον στήριζε και εν μέρει τον επηρέαζε αν όχι τον   καθοδηγούσε.

Ο κ. Τριανταφύλλου, οδήγησε τον ΠΣΑΤ στην απαξίωση, άνοιξε μέτωπα, αγνόησε πλήρως την περιφέρεια αλλά και τα μεγάλα αστικά κέντρα, χωρίς απολύτως καμιά δραστηριότητα και συμμετοχή των συναδέλφων. !!!

Από εκεί και πέρα ο κ. Τριανταφύλλου, σε τον γραμματέα …φάντασμα του ΠΣΑΤ Θοδωρή Νταβέλο (Εμφανιζόταν μόνο στα Δ.Σ)εξ αρχής παρά το γεγονός ότι ήταν καταστατικοί θεματοφύλακες ,(βασικά ο πρόεδρος)προέβηκαν σε εξόφθαλμες παραβιάσεις του καταστατικού που εξ αρχής της θητείας κατήγγειλα, καθώς και το …ρετουσάρισμα των πρακτικών του Δ.Σ.

1)Για πρώτη φορά στην ιστορία του σωματείου έγινε λογοκρισία στις δηλώσεις αθλητή της Κολύμβησης σε απεσταλμένο του ΠΣΑΤ.Ο Γραμματέας λειτουργώντας ως σύμβουλος του κ. Αδριανού έκοψε δηλώσεις εναντίον του στο site του ΠΣΑΤ ,εν γνώσει και με την ανοχή του προέδρου.

2)Ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ σε συνεργασία με τον γραμματέα Νταβέλο και εν αγνοία της πλειοψηφίας του Δ.Σ ,απεμπόλησαν την θέση της αντιπροεδρίας στην παγκόσμια ομοσπονδία αθλητικών συντακτών AIPS στις εκλογές του 2013 στο Μπακού ,στις οποίες αντικαταστατικά πήγε ο γραμματέας για… τουρισμό!!! Ο πρόεδρος αντί να συγκαλέσει έκτακτο ΔΣ ως είχε υποχρέωση μετά την αποχώρηση από την υποψηφιότητα και την έγκαιρη ενημέρωση που είχε από τον  συνάδελφο που είχε επιλεγεί με απόφαση του Δ.Σ, σιώπησε ,και χάθηκε η εκπροσώπηση της Ελλάδας στην παγκόσμια ομοσπονδία!!

3)Υποβάθμισε την γιορτή των κορυφαίων του ελληνικού αθλητισμού, ενώ από την μια « μοίραζε» επαίνους στους αγωνιστές συναδέλφους της ΕΡΤ ΟΠΕΝ και από την άλλη όριζε εισηγητή στο θερινό σχολείο της Αρχαίας Ολυμπιάς τον συνάδελφο διευθυντή της Δ.Τ και ΝΕΡΙΤ !!!

4)Προσωπική αποτυχία του κ. Τριανταφύλλου, η μη ένταξη των εργαζομένων αθλητικών συντακτών σε γραφεία τύπου ώστε να βάζουν ένσημα ΤΣΠΕΑΘ. Ήταν δική μου ιδέα και το πρώτο ραντεβού το κάναμε τον Ιούνιο του 2012 με τον τότε πρόεδρο του ΤΣΠΕΑΘ συνάδελφο Κώστα Τσουπαρόπουλο ,και τον Αντιπρόεδρο συνάδελφο Πάνο Σόμπολο. Μετά το πρώτο ραντεβού ,απέκλεισε όποιον άλλο και έκανε μόνος του τις επαφές, αρνούμενος την όποια υποστήριξη όπως κατ επανάληψη  του ζήτησα να προσφέρω .

5)Στα γήπεδα και τους χώρους υπηρεσιών τύπου.

Έγινε κατάληψη των μπουθ σε όλα τα γήπεδα παράνομα με βάσει το άρθρο 29 παρ. δ του ΚΑΠ ,και ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ με την παρέα του κάνουν δημόσιες σχέσεις!!!

Πέρασε διάταξη στο ΚΑΠ που δίνει την δυνατότητα στις ΠΑΕ να εκδίδουν αυτοτελείς διαπιστεύσεις ακυρώνοντας εμμέσως πλην σαφώς την ψηφισμένη στο ελληνικό κοινοβούλιο με τον Ν.2725/99 ταυτότητα εισόδου των μελών  του ΠΣΑΤ στους αθλητικούς χώρους !!!

6)Ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ έκανε πελατειακή-ψηφοθηρική πολιτική με τις αποστολές του ΠΣΑΤ όπως στην περίπτωση  της εθνικής ομάδας χάντμπολ στην Ελβετία ,που επέλεξε προσωπικό του φίλο για την αποστολή .Αγνοώντας άλλα ΜΜΕ και συναδέλφους.

7)Ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ εν αγνοία του Δ.Σ έκλεισαν συμφωνία με την ΕΟΕ ,για την πραγματοποίηση θερινού σχολείου στην Αρχαία Ολυμπία, για την επιμόρφωση των μελών του συνδέσμου μας επιβάλλοντας χαράτσι συμμετοχής 90 ευρώ ,πέραν των εξόδων μετακίνησης!!!Ανταποκρίθηκαν 8 από τα 1200 μέλη, και παρά ταύτα το χαρακτήρισαν και …ως επιτυχημένη εκδήλωση!!!

8)Με δική μου εισήγηση κόπηκε άπαξ η έκδοση δημοσιογραφικών καρτών ελευθέρας εισόδου στα γήπεδα από την Γ.Γ.Α γιατί η ανεργία θερίζει το χώρο μας. Την ίδια στιγμή και ενώ αρχικά είπαμε για ειδικές περιπτώσεις ,η «παρέα» του προέδρου έκανε ψηφοθηρία με τα day pass!!!

9)Από τον Μάιο του 2012 που ο κ. Τριανταφύλλου έγινε πρόεδρος του ΠΣΑΤ, μέχρι τον Οκτώβριο που απολύθηκε από το συγκρότημα Μπόμπολα με όλα τα προβλεπόμενα ,διατηρούσε πλήρως τις ανάλογες παροχές ως εργαζόμενος και εργασιακός εκπρόσωπος. Στο ίδιο διάστημα έγιναν 30 απολύσεις ,τρεις μειώσεις και υποχρέωναν τους συναδέλφους να κάνουν δωρεάν ραδιοφωνικές εκπομπές!!!

Και η …πίττα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος.

Όλα αυτά είναι η μοναδική αλήθεια σχετικά με τον τρόπο που λειτούργησε ως πρόεδρος του ΠΣΑΤ ο. κ Σωτήρης Τριανταφύλλου. Βεβαίως έχω να προσθέσω και αλλά περιστατικά και γεγονότα, θεσμικής και προσωπικής ασέβειας από μέρους του.

Σε αυτή την αναφορά μου θα περιοριστώ σε αυτά.

Το ιστορικό σωματείο ,ο ΠΣΑΤ με την 62χρονη λαμπρή διαδρομή του κινδυνεύει ουσιαστικά.

Σε αυτό τον τελευταίο κατήφορο του ΠΣΑΤ ήμουν εξ αρχής απέναντι. Κατήγγειλα από την πρώτη γενική συνέλευση τον Μάρτιο του 2013 (Υπάρχουν τα πρακτικά στην διάθεση του οποιουδήποτε πουν έχει άλλου είδους κριτήρια για την λειτουργία του ΠΣΑΤ) τις θεσμικές παραβιάσεις και τις συμπεριφορές.

Σεβάστηκα τον θεσμό σε απόλυτο βαθμό. Έκανα υπομονή ενώ παράλληλα προσπαθούσα για το καλύτερο εκτιμώντας την ηθική υποχρέωση μου απέναντι σε στους συναδέλφους που με τίμησαν.

Θυμίζω σε αυτή την «παρέα» ότι  από τον Αύγουστο του 2012 μέχρι τον Οκτώβριο του 2014 ο ΠΣΑΤ επιβίωσε με χορηγίες που προσωπικά εξασφάλισα εγώ, με τον κ. Τριανατφύλλου να μην έχει το ηθικό ανάστημα έστω και της απλής αναφοράς στο Δ.Σ. Τον εκθέτουν όμως τα ντοκουμέντα.

Κρύβουν την πραγματικότητα και επιχειρούν να υφαρπάξουν την ψήφο των αθλητικών συντακτών.

Καλώ όλους ανεξαιρέτως του αθλητικούς συντάκτες συνάδελφους να ανταποκριθούν στην κρισιμότητα της κατάστασης ,να έρθουν να ψηφίσουν και να συμβάλουν συμμετέχοντας στην αναβάθμιση και την σωτηρία του.

Ως απλός στρατιώτης όπως ήμουν δέκα σχεδόν χρόνια τώρα.

ΥΓ: Τις ιδέες και προτάσεις μου για την ριζική αναβάθμιση του ΠΣΑΤ, θα τις διαβάσετε σε λίγες ημέρες»

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο